Ulice: Rodina Nyklových se rozpadá. Po Pavlíkovi opouští loď další oblíbená postava

Ulice: Rodina Nyklových se rozpadá. Po Pavlíkovi opouští loď další oblíbená postava
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Rodina Nyklových bude ochuzena o dalšího divácky oblíbeného člena. Po osmi letech opustí Ulici herečka Anežka Rusevová, která vešla ve známost právě díky roli Lumírovy dcery Venduly. Nedávno odešel ze seriálu Jan Řezníček, jenž hrál jejího manžela. Fanoušci spekulují, co za tím je.

Vendula neumře ani se neodstěhuje stovky mil daleko

Když se rozkřiklo, že Jan Řezníček odchází z Ulice, mnozí diváci si pochopitelně položili dvě zásadní otázky: co bude dál s Vendulou a jak vlastně postava Pavla Pelce zmizí ze scény. Bude se jednat o tragickou smrt? No, alespoň jedna z těch otázek se právě dočkala odpovědi – ze seriálu se nám vytratí také Vendula v podání Anežky Rusevové.

V rozhovoru pro pořad Rozstřel herečka na toto téma řekla, že to tak asi mělo být. „Byla to jistota, o kterou přijdu, ale třeba bych ani sama nikdy odejít neuměla. Nerozhodla jsem se úplně sama odejít, ale nějak to přijímám. Je mi to líto, ale může to být zase cesta, jak se posunout někam jinam a možná je to zdravé. Vlastně to je po vzájemné domluvě a všechno probíhá v dobrém a dobrých vztazích. Já mám Ulici ráda a jsem jí vděčná za mnoho, protože mě zviditelnila a mnohé jsem se tam naučila. Byl to pro mě jenom přínos.“

Dodala, že Vendula z Ulice neodejde hned, nějakou dobu si tam ještě pobude, než se s diváky rozloučí. Ani to přitom nemusí být zcela definitivní. Herečka, která byla k vidění už v několika dalších seriálech (z poslední doby např. Malá velká liga nebo Eliška a Damián), doufá, že by jí tvůrci mohli nechat dveře k návratu otevřené.

Pavel a Vendula nám budou chybět.
Pavel a Vendula nám budou chybět. | Zdroj: TV Nova

Ta postava nicméně neumře, mi bylo řečeno. A ani se neodstěhuje na druhou polokouli. Takže to, že se zase vrátí, klidně beru jako možnost.

Kdyby se jí naskytla šance hrát zase v nějaké nekonečné podívané typu Ulice, zřejmě by neodmítla. Jak přiznává, není v pozici, kdy by si mohla dovolit odmítat dobré nabídky. Přesto její největší láskou zůstává divadlo. Nejnovější inscenací, v níž účinkuje, je Vše o ženách ve Studiu DVA.

Něco hezkého končí a něco nového snad začne

Spekulace o možném odchodu Venduly z Ulice se přitom vynořily už v únoru tohoto roku, kdy Anežka Rusevová v rozhovorech naznačovala, že ve své kariéře chystá určité změny. Nechtěla přitom otevřeně prozradit, kudy se její další herecké cesty budou ubírat. „Řekla bych to asi tak, že něco hezkého končí a něco nového snad začne,“ mlžila tehdy a jen tím podnítila další dohady.

„Anežko, přece nám nemůžete odejít z Ulice, moc byste tam chyběla,“ napsala smutná divačka na hereččin Instagram, ale bohužel jí to nebude nic platné.

Nemanželská dcera Lumíra Nykla se v seriálu objevila poprvé roku 2016, když se toužila seznámit se svým biologickým tátou, jenž o ní do té doby neměl tušení. Do pekařství nastoupila inkognito, aby se nejdřív trochu porozhlédla. Když vyšla najevo pravda, nějaký čas trvalo, než rodina dívku přijala. Zejména babička Nyklová ji dlouho odmítala v domnění, že jí jde o rodinné peníze. Časem si k sobě ale našly cestu, Vendula se také zamilovala do Pavla a usadila se v Praze natrvalo.

Zdroje článku: