Danuše ze ZOO: Na pověry nedá, ale svatba v květnu jí štěstí nepřinesla

Danuše ze ZOO: Na pověry nedá, ale svatba v květnu jí štěstí nepřinesla
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tereza Brodská patří v seriálu ZOO k nejpopulárnějším herečkám. Je tak velká škoda, že právě její postava nedostává v seriálu větší prostor, který by si určitě zasloužila. Dozajista by to ocenili i diváci. Láska v pozdním věku se totiž přímo nabízí.

Herečka, která právě oslavila 55. narozeniny, se nedávno v rozhovoru pro Prima ženy zmínila, že se navzdory pověrám poprvé vdávala v květnu, když jí bylo 21 let. Jejím vyvoleným byl španělský režisér a producent Jordi Niubó, který studoval v Praze.

Svatbu nebrali moc velkolepě a Tereza šla ještě ten den hrát do divadla. Po čtyřech letech se však láska vytratila a manželství skončilo. Že by v tom byl přece jen ten prokletý květen, kterému se nevěsty, které si potrpí na tradiční rodinné svatby, vyhýbají?

Pravdou je, že neúspěšná manželství se uzavírají po celý rok. Květen je v tom tak trochu nevinně, ale pověra měla v minulosti poměrně praktické vysvětlení. Když žena krátce po svatbě otěhotněla, trochu to komplikovalo sezónní práce na poli, které byly vždy fyzicky náročné. Reálně tak hrozilo, že o dítě přijde. I bezproblémová těhotenství měla svá úskalí. Dítě se narodilo většinou v únoru, kdy byla největší zima a nebylo už moc zimních zásob ve spíži. Jídlo bylo skromné a jednotvárné, což nebylo dobré ani pro regeneraci organismu po dlouhém těhotenství, ani pro laktaci.

Neúspěšné manželství rozhodně hezkou herečku od lásky neodradilo. Opravdu velký milostný příběh prožila s hercem Pavlem Křížem. Celý vztah byl okořeněn tím, že se jim ho dařilo dokonale utajit, přestože oba v té době byli velmi slavní. Dokonce spolu i žili, aniž by to jejích okolí vědělo. Jedním z mála lidí, který o tajné lásce věděl, byl režisér Dušan Klein. Ten tajemství odhalil v souvislosti se vzpomínkou na natáčení populárních „Básníků“. Uvedl, že právě v době, kdy se spolu potkali před kamerou, byli do sebe opravdu zamilovaní a ta láska byla vidět i na jejich postavách během natáčení.

Ale ani tento vztah ještě pro Terezu Brodskou nebyl tím pravým. Svého prince si vzala až v roce 1995 a její manželství s fotografem Herbertem Slavíkem trvá dodnes. Spolu vychovali syna Samuela a pohledná bruneta už je i babičkou.

Květnovým svatbám se vyhýbá celá řada celebrit. Václav Noid Bárta si loni na svou třetí svatbu počkal až do září, Lukáš Pavlásek do toho praštil ve stejné době, Vojta Kotek si nevěstu odvedl k oltáři na konci června a v červnu řekla své ano také Sandra Nováková. Koncem července se tajně oženil Jakub Štáfek.

Zdroje článku: