Marek Němec si ze seriálu ZOO odskočit mezi mladé fotbalisty do Malé velké ligy

Marek Němec si ze seriálu ZOO odskočit mezi mladé fotbalisty do Malé velké ligy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Osmidílná komediální série Malá velká liga vypráví příběh bývalého fotbalisty a brilantního prvoligového trenéra Honzy Růžičky (v podání Marka Němce), kterého fanoušci seriálů už nějaký čas vídají jako Charlieho v seriálu ZOO.

Honza Růžička nemá jednoduchý život a neustále musí bojovat se svou výbušnou povahou. Po jednom takovém „výbuchu“ skončí před soudem a vyfasuje podmínku. Mnohem větším trestem pro něj však jsou veřejně prospěšné práce, konkrétně trénování dětí na základní škole.

Najít si cestu k netalentovaným malým fotbalistům se pro trenéra stane životní výzvou. A bude to mnohem těžší, než se na první pohled může zdát.

Marek Němec alias Honza Růžička musí z šestice malých specifických žáčků vychovat fotbalisty, kteří obstojí v meziškolní konkurenci.

U toho má dost času přemýšlet, zda se mu potyčka s vycházející hvězdou klubu Sparta Praha, útočníkem Paštou (Marek Lambora), vyplatila. Dostal padáka v zaměstnání a byl vyloučen z klubu. Návrat k práci trenéra první ligy také nebude snadný. A aby toho nebylo málo, přidalo se k tomu i ničení majetku, napadení a kladení odporu při zatýkání pod vlivem alkoholu.

Jeho řádění, nezřízené pití a podrážděné chování jsou důsledkem jeho povahy a rozpadajícího se manželství. Jeho žena Sára (Anna Fixová), láska jeho života, ho opustila. Růžička se tak ocitne ze dne na den bez práce, pro kterou žije, bez ženy, kterou miluje, v podnájmu někde na sídlišti.

K tomu je přinucen v rámci svého trestu trénovat bandu netalentovaných dětí ze sídlištní základní školy. Pro bezdětného muže, který nemá rád děti, je to životní výzva. Nakonec to ale přežije, a dokonce pochopí, že jsou na světě i jiné věci, než honba za úspěchem a penězi. Dokonce zjistí, že existují i jiné ženy než manželka.

Pomohou mu nové životní lekce k tomu, aby se stal o trochu menším egoistou a narcisem?

 Je to debil, zato nádhernej. Ale on se polepší. A mě baví! Je to nesmírně zábavně napsané. Mně skutečně fotbal nic neříká, ale říká mi něco dobrý sportovní výkon, párkrát jsem dobré sportovní výkony viděl, v tomto má ode mě fotbal respekt, a pak také za charitativní rozměr. To mi přijde dobrý. Ale jinak tomu neholduju. Husinu nemám, a to točíme na Spartě. Ale ten prostor je charismatickej a umím si představit, že jako divák si to užiju, 

říká Marek Němec, který sám sportu příliš neholduje.

Dále se ve seriálu objeví Anna Fixová, Martin Myšička, Roman Štabrňák, Sarah Haváčová, Anežka Rusevová, Vanda Chaloupková, Marek Lambora a další.

Seriál nabídne vždy dvě epizody, poprvé 8. ledna na Primě.

Zdroje článku: