Kolik byste mu hádali? Filip Blažek z Ulice slaví právě dnes narozeniny

Kolik byste mu hádali? Filip Blažek z Ulice slaví právě dnes narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ulice je plná zvratů, o které se starají nejrůznější témata. Téma homosexuality v Ulici mimo jiné otevřel také herec Filip Blažek, který v ní hrál partnera Jiřího Kreuzera ml. –⁠ Martina Havránka. Víte, že herec, který hrál například i ve filmu „Probudím se včera”, oslaví 21. srpna své 49. narozeniny? 

Filip Blažek jako Martin Havránek 

Herec Filip Blažek vstoupí do dějové linky kadeřnice Simony, respektive do dějové linky jejího dobrého přítele Jiřího Kreuzera mladšího. Ten už se v Ulici nějakou dobu objevuje. Se Simonou se spřátelil díky tomu, že jednu dobu pečovala o jeho otce.

Jiří Kreuzer je galantní a milý a je to gay, což o něm Simona zpočátku nevěděla. Také diváci byli překvapeni, ač mohli leccos vytušit. Do Ulice si později přivede svého partnera Martina Havránka, se kterým se setká na pracovním večírku. A to bude teprve podívaná. Jejich nejbližší okolí vůbec netuší, že ty dva k sobě pojí něco více, než je pracovní vztah. Diváky tak mohli vidět různé reakce na tuto nečekanou informaci. 

„Asi nejvíce vyjevená byla maminka Simony, paní Bláhová (herečka Jitka Altmanová), která Martina Havránka poníží tím, že si po pozdravu s ním otře ruku.“ 

Herečka Pavla Tomicová, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Simona, která je taktéž překvapená, je nakonec hravě přijme. Ty dva však v Ulici čekaly perné chvilky, které museli jako pár ustát, aby se později mohla konat jejich vysněná svatba na radnici. Na té se o scénu postarala herečka Berenika Kohoutová, která byla Havránkovou dcerou. 

Svatba Martina Havránka a Jiřího Kreuzera se neobešla bez pozdvižení 

A protože je ustáli, mohla se konat velkolepá svatba na radnici. Diváci si mohou vzpomenout, že je tenkrát oddával Lumír Nykl. Ani to se však neobešlo bez pozdvižení. O scénu se postarala herečka Berenika Kohoutová, která se jako Markéta Havránková vrátila do Ulice, aby poznala svého pravého tátu Martina Havránka. Ukázalo se totiž, že jím je právě on. A její reakce na to, že je to gay, nebyla úplně nejvlídnější.

V době, kdy se homosexuální svatba v Ulici natáčela, snad ještě nikdo netušil, že se v seriálu po letech odehraje znovu, tentokrát v ženském pojetí. Téma homosexuality dobře uchopily i herečky Miluše Šplechtová (coby Jolana) a Jitka Smutná (coby Marie). Ani pro ně nebylo odhalení pravdy nejlehčí. Snad ze všech nejhůř reagoval bratr Marie, Vlastimil Pešek. Ten nemohl skousnout, že jeho sestra, která dříve žila s mužem, teď žije se ženou. Později musela tuto informaci zpracovávat také dcera Jolany Vanda.

Přitom pro herce Filipa Blažka to nebyla jediná příležitost, kdy si mohl zahrát homosexuála. Podobná role na něj čekala i v divadelním představení Hovory o štěstí mezi čtyřma očima, kde ztvárnil homosexuální pár s Kryštofem Hádkem. 

Zdroje článku: