Žofka to všem v Ulici zavaří

Žofka to všem v Ulici zavaří
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Žofka poslední dobu pořádně přilévá olej do ohně, kde může. Magda je kvůli ní ve velkém průšvihu a Anežka si musela vytrpět nepříjemné pomluvy. Místo toho, aby Žofka uznala své chyby, posílá za sebe svou matku, která vytváří ještě větší dusno...

 

V Ulici sledujeme nejen život dospělých a jejich každodenní starosti a zvraty, ale také nahlížíme do světa dětí a adolescentů. S nimi se totiž setkáváme hlavně v rámci školy, kde působí i naše oblíbené postavy jako učitelé.

V nedávné době jsme mohli sledovat, co se odehrávalo na lyžařském kurzu, kam jeli jako dozor Magda s Prokopem.

Zrovna jim dvěma se po příjezdu domů vše pěkně zkomplikovalo a následky všech počinů si ještě nesou dosud.

Ale jsou skutečně tak bez viny, jak oni sami tvrdí? Možná by nic takového ani nemuseli řešit nebýt Žofky a její matky.

S čím přijde paní Dušková tentokrát? 

Žofka za poslední dobu umí pěkně škodit, a to na všech frontách. Nejenže kvůli ní mají průšvih Magda s Prokopem, ale také si to zavařila u svých spolužáků. Už i Anežka pochopila, co je Žofka zač, a tak se k ní pomalu všichni otáčí zády.

Je ale Žofka skutečně taková potvora, nebo za to nemůže?

Žofka už nešla ani do školy kvůli tomu, že ji ostatní dali, co proto. Možná zpytuje svědomí a chce to napravit, možná ale vymýšlí další lsti a vyšle svoji matku, aby vše zařídila k obrazu svému.  

Landová dá Magdě znovu zabrat 

Žofka zavařila sympatické učitelce Magdě ještě více, když si doma postěžovala o jejich konfrontaci na chodbě. Možná to Magda ale skutečně přehnala a neudržela emoce na uzdě a její chování bylo neprofesionální, jak poznamenala Landová.

Nejenže byl Magdě strhnut plat, ale teď může doufat, že nedostane od nekompromisní Landové vyhazov. A oblíbené Magdy by byla skutečně škoda...  

Veronika Čermáková Macková alias Magda, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Odpustí Anežka Žofce? 

Také Anežka, která dostala od svých spolužáků kudlu do zad, zjistila, že vše způsobila Žofka, která si opět vše moc přibarvila a roztroubila vše do světa. Díky tomu také přišla na to, že je Čenda nevinný, a proto mu hned odpustila.

Tento nový mladý pár vypadá velmi nadějně a možná bude Anežka konečně šťastná! Usmíří se však se Žofkou a dá ji další šanci na kamarádství? Jak se k tomu tvrdohlavá Anežka postaví a zda bude Žofce opět pomáhat s úkoly, to možná brzy uvidíme.

 

Zdroj:

  • autorský text