Peče celá země: Zajímavosti o druhé řadě populární kuchařské show, která se rozbíhá

Peče celá země: Zajímavosti o druhé řadě populární kuchařské show, která se rozbíhá
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Úspěšný pořad Peče celá země má za sebou první dva díly na zahřátí. První díl sledovalo přes milion lidí. I tentokrát se můžeme těšit na zajímavé recepty pro každého, kdo má chuť vyzkoušet něco nového a dobrého.

Stejně jako první řada, i druhá se natáčela v areálu zámku Bon Repos. Kromě páva, který byl maskotem první řady, se v druhé řadě objeví také mlsný pes a osel.

V současné době se pořad úspěšně vysílá v 35 zemích od Slovenska až po Japonsko a Keňu. V roce 2020 sledovalo show v průměru 1,34 milionu diváků každou epizodu. Kniha, která vyšla v návaznosti na úspěšnou show, byla vyprodaná a v současné době se chystá dotisk.

Zajímavosti přímo ze soutěžní kuchyně

Při natáčení se spotřebovalo neuvěřitelných 232 kg mouky, 86 kg cukru krupice a 43 kg moučky, celých 120 kg másla, 115 kg čokolády, 12 kg kakaa, 14 kg marcipánu, 94 litrů mléka, 61 kg smetany, 23 kg mascarpone, 9 kg sýrů, 3 kg bílého jogurtu, 2700 vajec, 40 kostek droždí a 40 litrů oleje.

Moderátoři

Tereza Bebarová , Foto:  © Česká televize

Stejně jako předchozí řadu, i tentokrát celou show provází Tereza Bebarová a Václav Kopta.

Zajímavostí druhé řady je, že se na konkurz přihlásilo 4x více zájemců než v předchozí řadě. Diváci se mohou těšit především na celou řadu zajímavých receptů.

Tereza Bebarová při natáčení první řady tušila, že jde o dobrý pořad, ale ze zájmu diváků byla nakonec hodně překvapená. Navíc, každý týden se zájem lidí zvyšoval. Nakonec se i ona nechala strhnout atmosférou a už během druhého dílu si zkusila upéct sachr. Popsala, jak krásný pocit to byl, když se ji dílo podařilo, přestože není moc dobrá kuchařka.

Stejně i Václav Kopta byl ze zájmu diváků překvapený, protože o úspěchu trochu pochyboval. Nové kuchařské znalosti uplatňuje hlavně v poučování manželky, jak má co dělat. Naučil se ale sám péct bábovku, o které tvrdí, že je nejlepší na světě.

V dobrém slova smyslu mi soutěž změnila život.

 

Zdroj:

Zdroj článku:
  • www.ceskatelevize.cz