Vojtěch Vovesný ze seriálu ZOO kryje ségře záda

Vojtěch Vovesný ze seriálu ZOO kryje ségře záda
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Patnáctiletý Vojtěch Vovesný hraje v rodinném seriálu Zoo sympaťáka Edu, mladšího bratra jedné z hlavních hrdinek Sid. Pomáhá jí utajit před babičkou, že neodjela do Ameriky a začala pracovat v zoo. Táta ho ale kvůli tomu odřízl od peněz

Fanynky ho milují

Na svůj věk už má Vojtěch Vovesný poměrně dost zkušeností s filmovými i seriálovými rolemi. Vidět jste ho mohli např. ve filmech Cesta do lesa (2012), Donšajni (2013), Fotograf (2015) nebo Cesta domů (2021) a v seriálech Modrý kód (2017–2018), Ohnivý kuře (2018) či Sestřičky (2020).

Zatím největší úspěch a rostoucí popularitu zejména u děvčat mu ale přináší seriál Zoo, kde hraje mladšího bratra hlavní hrdinky Anny Sidonie Novotné (Michaela Pecháčková). Rozumí si nejen na scéně, ale i v reálném životě. Jsou si věkově blízcí, navíc je spojuje láska k herectví. Ta Vojtěchovi trochu komplikuje školní docházku, ale protože točí asi pětkrát do měsíce, není to ještě tak zlé. S každým novým dílem mu na sociálních sítích přicházejí další vzkazy od zamilovaných fanynek.

Mladší brácha a spiklenec

Ed a Sid jsou sourozenci pocházející z bohaté rodiny Novotných, která má úspěšnou a mezinárodně známou sklářskou firmu. Na samém začátku seriálu je Ed jediný, kdo ví, že se Sid rozhodla následovat svůj sen, přerušit studium v Americe a začít tajně pracovat v zoo ve Dvoře Králové. Před zbytkem rodiny – a hlavně před přísnou babičkou – Sid předstírá, že v Americe nadále studuje, a je to často právě mladší brácha Ed, kdo jí pomáhá vybruslit z komplikovaných situací.

Když ale její tajemství odhalí táta (Marek Taclík), pokusí se ji všemožně přimět k návratu do Ameriky. Doufal, že ji zlomí, když ji přestane finančně podporovat, ale protože to nestačilo, zrušil přísun kapesného také Edovi, který to snáší poněkud hůře než jeho sestra. Sid si našla další přivýdělky, aby mohla být samostatná a zároveň čas od času podpořit bráchu, jenž by rád kupoval drahé dárky své přítelkyni, ale představa brigády mu ani trochu nevoní. Jejich další osudy můžete sledovat každé úterý a čtvrtek večer na Primě.

Zdroje článku: