Pátek v Ulici: Duškovou odvezla rychlá a Žofka má konečně prostor se nadechnout

Pátek v Ulici: Duškovou odvezla rychlá a Žofka má konečně prostor se nadechnout
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Co je potřeba udělat pro to, abyste měli čas sami na sebe a na vlastní myšlenky? Abyste se cítili být v bezpečí, na nic jste si nehráli a nikdo vám nic nepodsouval? Někdy k tomu stačí nechat volný průběh emocím a poslat někam svoji mámu... a to i za cenu toho, že jí budete muset zavolat sanitku. 

Dušková je vážně hysterka 

Hysterické scény, ty jdou Bohunce Duškové dobře. Vše, co se děje, neustále vztahuje na sebe, namísto aby se dívala na to, jaký vzor dává dceři. To, že pro ni není úplně nejlepším příkladem vyrovnané ženy, by šlo ještě přejít. Jenže je tady ještě jedna věc. Bohunka dohání Žofku k šílenství. Dělá to svými kontrolami, průpovídkami a neustálým nasazováním na jejího tátu.

Duškové se podařilo to, o co nestojí snad žádný rodič - dokonale se před svou dcerou znemožnila a dokonce se jí znechutila. To, co ona vyvádí, to nemá obdoby. A tak se pak nelze divit, že Žofka nepřemýšlí a bez jízdenky nasedá do vlaku. Jenže v Ústí nad Labem je z vlaku vyprovozena a ona neví, jak se dostat domů. Naštěstí je tady její zachránce Michal. Ten zalarmuje Kaštana a oba se vydávají na záchrannou misi smutné princezny. Ta je vysvobozena z nesnází a u Klímů nachází pocit klidu. A může dokonce i přespat, když svou mámu poslala někam a ona chytila hysterický záchvat. 

Vítek trvá na tom, že zůstane doma a Žofku pohlídá 

Do poslední chvíle se Vítek snažil o to, aby zůstal nad věcí a do záležitostí Duškových se příliš nemotal. Ostatně to už dělá jeho manželka Iva. Nejenže promlouvá do duše Bohunky, nýbrž je oporou Robertovi i Žofce. A Robert, ten trápí Vítka ze všeho nejvíce. Dobře sleduje, že má pro něj Iva slabost. Aby ne, je to velmi sympatický a dobře postavený muž. Dokonce jeho firmě hodil záchranné lano, a tak na něj Vítek nemůže ani nadávat. Na to teď ale naštěstí není čas. Žofka je u nich a Vítek si nechce vzít na svědomí, aby si právě u nich třeba podřezala žíly. A protože Iva nemůže a Michal jde do školy, nabízí se, že zůstane doma a tu zbloudilou duši pohlídá. Jak jí však pomáhá s úkoly, nemůže si nevšimnout jejich jizev. A to je i pro něj příliš. 

Při představě, že by Vítek sebepoškozování musel řešit u vlastních dětí, se mu dělá nevolno. Co se u Žofky děje tak šíleného, že ji řezné rány a bolest uspokojují? Kam až Duškovi nechali situaci zajít? O to více pak cítí vděčnost za spokojené manželství s Ivou, které jeho dětem nezpůsobilo šrámy na duši.

Iva funguje jako zkušený mediátor

Iva ani neví, jak od masírování přišla k řešení vztahových krizí, ale jde jí to dobře. Jediným jejím záměrem je přinést Žofce úlevu. Jenže zdá se, že si Bohunka nechce dát říct. To si vážně neuvědomuje závažnost celé situace? Vůči Robertovi cítí takovou zášť, že je schopná zničit si vztah s vlastní dcerou. A čím více je proti Robertovi, tím dál je od Žofky. Jestli ty dvě spolu někdy najdou společnou notu, bude to zázrak. Zatím to vypadá, že jakmile Žofce uhodí osmnácté narozeniny, odstěhuje se,

co nejdál od své matky. 

Zdroj článku:
  • Autorský text