Ulice: Karla znovu utíká od rodiny. I František je v pasti, musí se rozhodnout

Ulice: Karla znovu utíká od rodiny. I František je v pasti, musí se rozhodnout
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
František si nemůže pomoct a ve 4396. dílu znovu navštěvuje Skyler. Přijde si pro radu k Brunovi, který už o milostném trojúhelníku ví. Ví o něm i Anička. Ta se kvůli Skyler znovu pohádá s Evou. Karla se má vracet do práce, která ji naplňuje, ale Kryštof o tom nechce ani slyšet.

František málem zmeškal autobus, kterým měli s Bárou odjet za její babičkou. Konečně Frantu pozná a na to se Bára těší. Nakonec odjeli a užili si krásný víkend na horách. Tedy takhle to cítí Bára. František se ale celý víkend trápil myšlenkami na Skyler. Když tedy Bára v pondělí brzy ráno odchází pryč, Franta už se nemůže dočkat, až Skyler zavolá.

Vypadá to, že Skyler konečně dosáhla svého a dokonale si Františka omotala kolem prstu. Chudák Bára vůbec netuší, co se na ni chystá. Skyler má nedostupný telefon, a tak se za ní František vydá osobně a znovu jí podlehne. Tenhle stav se už dlouho udržet nedá. Skyler proto zjišťuje, jestli už o nich Báře řekl a rozešel se s ní. Co uslyší, se jí vůbec nelíbí. František se stále ještě nerozhodl, a proto se Skyler cítí poníženě. Vyhodí Frantu s tím, že si musí vybrat, buď ona, nebo Bára. Obojí mít nemůže. 

František má těžkou hlavu ze Skyler
František má těžkou hlavu ze Skyler, Zdroj: TV Nova 

Před domem se František potká s Aničkou a ta si myslí, že se se Skyler dali oficiálně dohromady, když vychází od ní z bytu. Anča je ta poslední, komu teď chce František něco vysvětlovat. Bára se zastaví za mámou, aby jí povyprávěla o uplynulém víkendu. Pochvaluje si ho, ale zároveň zmíní jakousi Frantovu únavu, která je zřejmě způsobena tlakem z učení a zkoušek.

Zatímco Bára Františka lituje, kolik je toho na něj naloženo, Skyler si stěžuje Aničce, že to takhle dál nejde. Buď se s Bárou rozejde, nebo nadobro odjede za Chrisem a Franta už ji nikdy neuvidí. Anička za ní sama přišla, aby uspokojila svou zvědavost a dozvěděla se, jak to mezi ní a Frantou pokračuje dál. Anička se zjištěním, že to Franta v sobě nemá vyřešené, trápí a svěří se se vším Evě, jenže tady tvrdě narazí.

Eva má na Skyler dost zásadní názor a prostě jí nesedí. Dá tedy Aničce jednoznačně najevo, co je Skyler podle ní zač. Anča se ale postaví na její stranu a obě si znovu vjedou do vlasů. Vzápětí si však Eva, která se uraženě balí s tím, že nemusí poslouchat urážky na její účet, uvědomí, že je hloupost se s Ančou dohadovat o životech ostatních. 

Anička není jediná, kdo je zvědavý na vývoj celé Františkovy situace. Franta se jde vypovídat Brunovi, který o celém problému od Franty ví. Je však naprosto v koncích. Skyler ho neskutečně přitahuje a nemůže si pomoct, aby jí odolal, ale jinak je to totální blázen. Oproti ní je Bára úplně zlatá. Je vyrovnaná, empatická, dokáže ho podpořit i pochopit a stará se o něj tak, že se František může cítit jako v bavlnce. Jenže ta vášeň tam chybí. 

Karle volá sekretářka jejího šéfa a žádá ji, jestli by se mohla zastavit. Karla proto zorganizuje hlídání Kustíka a vyráží vstříc novým informacím. Vzhledem k tomu, že Mikešovi chybí pracovní síla, když Jirku Hermana postavil mimo službu, je více než jasné, co Karle může chtít. Potřebuje, aby se Karla vrátila na kriminálku. Zatímco Karlu tahle myšlenka láká, konečně by se vrátila k tomu, co ji kromě rodiny naplňuje, Kryštof má na to úplně opačný názor, a jestli Karla nabídku přijme, všechno tím zase zkazí. 

Věra má starosti o Luboše
Věra má starosti o Luboše, Zdroj: TV Nova 

Když už by u Marečků mohl být konečně klid, přijde další rána v podobě Lubošovy výpovědi z práce. Zaměstnavatel mu řekl, že je starý a odepsaný. Luboš tohle zjištění nese velmi těžce, a když Věra dorazí domů, sedí Luboš na gauči se sklopenou hlavou. Věra si myslí, že mu není dobře a dělá si o něj starosti. Když se dozví pravý důvod jeho sklíčenosti, ihned se ho snaží podpořit a dává mu najevo, že je vlastně ráda, že to takhle dopadlo. To však neznamená, že by měl být jakkoliv odepsaný. Znamená to, že se bude konečně šetřit a třeba si i užijí nějaký společný čas. 

Zdroj článku:
  • Autorský text