Jirku Hermana odchytí dotěrný redaktor! Co po něm chce?

Jirku Hermana odchytí dotěrný redaktor! Co po něm chce?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na Jirku si počíhá jistý Dalibor Tomášek, senzacechtivý novinář, jenž se zajímá o Šimonovu kauzu a chystá se vyslat na veřejnost sérii vzrušujících článků. Co svým jednáním způsobí a jaké další problémy přivodí nejen Hermanovi, ale i Šímovi?

Nová postava na scéně – jaké potíže způsobí?

Ve středu večer se ze stínů ztemnělé ulice vynoří neznámý chlapík a nakráčí si to přímo za Jirkou Hermanem. Vychrlí na něj, že se jmenuje Dalibor Tomášek a že je redaktorem týdeníku Na rovinu. Zaujala ho Šimonova kauza a rád by Jirkovi nabídl možnost se obhájit. Alespoň to tvrdí a prohlašuje, že je součástí seriózního periodika, ve skutečnosti mu ale jde jenom o pořádnou senzaci.

Jirka obezřetně vycouvá a odmítne se jakkoli vyjádřit, ale mladý novinář je velice dotěrný a neodbytný. Uhodí na Jirku s tím, že ztráta služební zbraně je pořádný průšvih a že ví o jeho někdejším problému, kvůli kterému už jednou na GIBS (Generální inspekci bezpečnostních sborů) vyšetřován byl. Redaktor má podezřele kvalitní a podrobné informace, chce s Jirkou udělat rozhovor a nemilosrdně mu oznámí, že již zítra vyjde první článek z delší série. Všechny mají být věnovány aféře kolem zbraně ve škole a Jirkovu skandálnímu pochybení. Herman nastoupí do auta a pokusí se Tomáškovi ujet. Neovládne se však a z okna mu ukáže prostředníček, což si redaktor zřejmě stihne vyfotit nebo natočit na video. Neustále se totiž ohání telefonem.

Šimon a Jirka si to pořádně zavařili. Zdroj: TV Nova

První článek je na světě a vzbuzuje poprask!

Následujícího rána naběhne Milena Pumrová do Gábinina salonu s časopisem v ruce a s příšernou novinkou! Právě vyšel článek, v němž rozebírají Šimonovu kauzu a kde Jirku popisují jako viníka. Prý zcela zjevně pochybil! Zatímco si užíval ve sprše, jeho odložená zbraň byla zcizena. Gábina se začte a usoudí, že text je založený na pouhých spekulacích a domněnkách. Samotný Šimon v něm naštěstí zmíněn není, alespoň zatím. Milena přesto navrhuje podniknout proti novinářům rázné kroky a zavolat advokátovi.

Jirka se mezitím vzpamatovává ze článku u Karly. Štve ho, že se nechal vyprovokovat k tomu, aby na Tomáška vystrčil prostředníček. Ještě víc mu ale vadí, že se má jednat o celý seriál, a že tedy článků na toto téma přibude. Je jen otázkou času, než některý z nich uškodí Šimonovi. Text má navíc spoustu zdrojů. Jirku by náramně zajímalo, kde na něj Tomášek vyšťoural informace o předchozím vyšetřování na GIBS. Napadne ho jediné logické vysvětlení – Radek Mastný mu musel dát tip!

Za vším hledej Mastňocha? Zdroj: TV Nova

Mastný že udal Jirku? Ne, ale rád by

Jirka na Mastného okamžitě uhodí s jasnou otázkou a očekává také jasnou odpověď. Nepochybuje o tom, že ho Radek skutečně udal, a to s velkým potěšením! Ano, za jiných okolností by to jistě rád udělal, ale tentokrát přísahá, že v tom prsty nemá. Není přece hlupák! Dobře si uvědomuje, že tohle může leda tak uškodit Šimonovi. Neudělal by nic, čím by jeho situaci ještě zhoršil. To ovšem neznamená, že se Jirkovým aktuálním problémům s radostí nezasměje. Koneckonců mu přeje jenom to nejhorší.

Zdroj článku:
  • Autorský text