Ulice: Jirka jako policista fatálně pochybí. Co mu hrozí?

Ulice: Jirka jako policista fatálně pochybí. Co mu hrozí?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Šimon vezme Jirkovi zbraň a jde si vyřídit účty s Romanem a Viktorem. Zastavit se ho podaří až Jirkovi. Kateřina taktně naznačí Ingrid, že by bylo pro všechny nejlepší, kdyby se odstěhovala. Ve 4363. dílu potřebují Vítek s Milošem získat zakázku. K úspěchu jim má pomoct krásná Dita.

Jirka udělá fatální chybu, když nechá svou zbraň položenou na stole. Po noční sledovačce přichází ke Gábině domů v domnění, že je Šimon ve škole. Byt byl totiž po jeho příchodu zamčený. Odkládá si proto věci a jde do koupelny. Šimon, který zůstal tajně doma, spatří zbraň na stole a vezme ji. Hned poté, co Jirka zjišťuje, že mu ze stolu zmizela, volá Šimonovi, ale ten mu nezvedá telefon. Sedá proto do auta a rychle míří do školy.

Šimon si zatím ve škole najde Romana s Viktorem a vytáhne na ně zbraň. Míří s ní na ně až do doby, než přiběhne Jirka, který ho jako jediný dokáže zpacifikovat. Šimon mu padne do objetí a úplně se sesype. Gábina se chvíli na to dozvídá, co se stalo, a spěchá do školy. V ředitelně najde vyděšeného Šimona a konejší ho. Nikdo z přítomných nerozumí tomu, proč to Šimon udělal, ale ten není schopen nic říct. 

Gábina s Jirkou
Zdroj: TV Nova | Gábina s Jirkou

Gábina s Jirkou odvedou Šimona domů a ujišťují ho, že stojí na jeho straně, ať se bude dít cokoliv. Gábina chce od něj velmi opatrně zjistit, proč takhle jednal, ale Šimon není schopen cokoliv vysvětlovat, jen jim prozradí, že chtěl všechno zastavit.

Gábina je zoufalá z toho, v jakém stavu Šimon je, a celé si to dává za vinu. Kdyby mu už poněkolikáté nesebrala domov, zázemí a kamarády, a kdyby poslechla jeho volání o pomoc, kdy ji Šimon prosil, ať už ho do uliční školy neposílá, nemuselo k ničemu takovému dojít. Co bude se Šimonem dál? A co hrozí Jirkovi za tuhle nešťastnou chybu? Šimon by snad mohl dostat jen kázeňský trest, protože ze zbraně naštěstí předem vyndal náboje, ale Jirku to může stát místo u policie. 

Kateřina přichází do bistra, prohodí pár vět s Vendulou a chce pokračovat nahoru k Lumírovi do bytu. Má tu hlídat Alexe, ale do cesty jí vstoupí Vilma Nyklová, která se právě vrátila z lázní. Velmi neochotně jí uhýbá stranou a jen co Kateřina zmizí za dveřmi, Vilma má jedovaté poznámky.

Jen co vytáhne paty z bistra, Kateřina se tu začíná roztahovat. Kateřina si je moc dobře vědoma toho, že jsou s Vilmou na nože, a to hlavně kvůli její nedůvěře vůči ní, ale ani tak se o Vilmě slůvkem křivě nezmíní. S Alexem jí to jde velmi dobře, ale když přijde domů Ingrid, rázem na Kateřinu zapomíná a už chce být jen s ní. 

Kateřina je sice rozumná a trpělivá, ale tohle společné fungování nemůže pokračovat donekonečna. Při sklence vína Kateřina Ingrid naznačí, že by bylo nejlepší, kdyby se odstěhovala. Lumír přece nemůže žít se dvěma ženami zároveň, jestli chce s Kateřinou budovat společnou budoucnost. Ingrid je zaskočená a také se jí to dotkne. Kateřina proto raději odchází, protože na Ingrid vidí, jak si myslí, že ji vyhazuje. Přitom je u Lumíra doma a teď se tu cítí nějak navíc. 

Ingrid s Alexem
Zdroj: TV Nova | Ingrid s Alexem

Miloš s Vítkem mají šanci získat velkou zakázku pro jejich nedávno založenou společnost. Protože se však na ni hlásí více stavebních firem, napadne Miloše, že potřebují nějakou krásnou ženu, aby konkurz vyhráli. Automaticky ho napadá Dita, Vítkova bývalá kolegyně z banky, která Milošovi padla do oka na první pohled. Se skládáním básniček si dal pokoj, ale Ditu by chtěl k nadcházejícímu jednání s potenciálním zákazníkem přizvat.

Vítek se tomu brání, nechce Ditin půvabný vzhled jakkoliv zneužívat, ale nakonec musí uznat, že má tentokrát Miloš pravdu. Scházejí se proto s Ditou v kavárně a nabídnou jí, že ji přizvou do svého týmu jako finančního poradce, pokud o to bude stát. Dita bez váhání souhlasí, a tak mají Vítek s Milošem velkou radost. 

Zdroj článku:
  • Autorský text