Čaj s tajnou přísadou: Nalévá Kateřina z Ulice své dětské hosty alkoholem?

Čaj s tajnou přísadou: Nalévá Kateřina z Ulice své dětské hosty alkoholem?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lumír potřebuje pohlídat synka a Kateřina se nabídne jako potenciální chůva. Dohlížet na chlapce v hospodě však nebyl nejlepší nápad. Stačí chvilka nepozornosti a drobná záměna, aby Lexík dostal něco, co si rozhodně neobjednal a co by Vilmě nejspíš přivodilo infarkt…

Kateřina pohlídá Lexíka – v hospodě

To, že Vilma odjela do lázní, má své klady i zápory. Lumír je jistě rád, že si odpočine od matčina rýpání na adresu Kateřiny. Nevýhoda její nepřítomností tkví ale v tom, že Lexíka najednou nemá kdo hlídat. Ingrid musí do práce a Lumír sám má na programu jednu důležitou schůzku za druhou. Co teď?

Naštěstí se Kateřina nabídne, že Lexíka pohlídá – pokud nebude Lumírovi vadit, že se tak stane v hospodě. Není to nejlepší prostředí pro zřízení dětského koutku, ale protože Lexík souhlasí a Lumír si nemůže vybírat, je rozhodnuto.

Paní hospodská nalévá děti rumem

Lumír tedy odvede synka do hospody a ten mu dá těsně před rozloučením mapu Prahy, aby snad někde nezabloudil. Tím naráží na Lumírovu neslavnou orientaci v terénu. Jen před pár dny se kvůli němu ztratili v lese a nebýt Lexíkovy zkušené práce s kompasem, nejspíš by mezi stromy bloudili dodnes.

Kateřinu chlapcův vtípek pobaví. Usadí ho ke stolu, objedná mu džus a ukáže svůj vlastní starý kompas plný škrábanců po dobrodružstvích ve světě. Poklidnou atmosféru však znenadání rozvíří Henry, když splete objednávku.

Kateřina pro Lexíka poručí černý čaj a něco dobrého na zub, jemu se ale přinesené pití nezamlouvá. Přičichne si a ztratí zájem. Kateřina nechápe, vždyť je to jeho oblíbený čaj! Vzápětí vyjde najevo, že Henry mu omylem přinesl šálek s přídavkem rumu, určený původně pro jiného hosta. To by ale nastal poprask, kdyby ho Lexík vypil!

Přihlížející štamgasti se na adresu Kateřiny výborně baví. Tak paní hospodská si zřídí dětský koutek a své malé svěřence v něm nalévá rumem? Naštěstí to Kateřina, mistryně diplomacie, vezme s humorem a noblesou sobě vlastní.

Jirka znovu přesvědčuje Lumíra, aby vzal post místostarosty

Dosáhne Jirka svého? Zdroj: TV Nova

Lumír mezitím tráví čas u sebe v kanceláři, kde ho zastihne Jirka, aby se ho opět pokusil zlanařit na post místostarosty. Vyjmenuje důvody, proč by to bylo nejlepší řešení k radosti všech. Na rozdíl od mladších kandidátů má Lumír potřebné zkušenosti a rozhled, navíc je s ním možná domluva.

Je ochotný o věcech diskutovat, a právě to je pro Jirku velmi důležité. Když už se zdá, že je neoblomný Nykl trochu nalomen, mladý Hložánek mu věnuje víkend na rozmyšlenou. Lumír prohlásí, že jeho odpověď bude nejspíš stále odmítavá, avšak slovíčko „nejspíš“ je dle Jirky zásadní a dává mu jistou naději.

Lumír se nezdá být zcela přesvědčený. Zdroj: TV Nova

Kdyby se tak o rumu dozvěděla Vilma…

Když Lumír večer dorazí domů, překvapí ho pohled na Kateřinu hrající s Lexíkem karty. Ingrid je prý stále zaneprázdněná, a tak Kateřina odvedla chlapce domů a nadále na něj dohlíží. Lexík si z táty trošku vystřelí a pokusí se mu namluvit, že pil v hospodě rum.

Kateřina neváhá s vysvětlením, jak to bylo doopravdy a že si klučík zaměněného čaje ani nelokl. Pouhá představa, co by asi řekla Vilma, kdyby se tak stalo, je nicméně hodně nepříjemná…

Zdroj článku:
  • Autorský text