Herec Tomáš Kobr jako pokladník v Ulici, který potrápil Lumíra Nykla

Herec Tomáš Kobr jako pokladník v Ulici, který potrápil Lumíra Nykla
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na některých lidech už od pohledu poznáte, že jsou to dobráci a pozitivně naladění jedinci. Jiní na vás ale už od prvního okamžiku působí úplně opačným dojmem. Jejich tvář vás trochu děsí a nevíte, co od nich vlastně čekat. To je i případ herce Tomáše Kobra, který opravdu vypadá jako vystřižený z kriminálního prostředí. A díky svému vzhledu snadno získává role záporáků.

V nekonečném seriálu Ulice jsme mohli Tomáše Kobra vídat pět let, a to v roli Pokladníka. Nebyl to žádný klaďas, ale šlo o typického mafiána, kdy jsme neznali ani jeho skutečné jméno, jen tu trochu děsivou přezdívku Pokladník, která mohla znamenat naprosto cokoliv. Diváci ho podvědomě neměli rádi a nečekali od něj nic dobrého, spíš mu přáli trest, který by si jistě zasloužil.

Ale pro Tomáše Kobra to naopak byla výzva a svou roli záporáka mezi převažující skupinou kladných hrdinů si nadmíru užíval. Jeho postava dokázala spolu s mafiánem Vasilem děj Ulice zajímavě zpestřit a divák skutečně netušil, co od něj může čekat a čeho všeho je schopen. Stačil jeho jeden temný pohled a už jsme věděli, že se něco chystá.

Lord Voldemort

Pokud byste Tomáše Kobra potkali někde venku, nebáli byste se ho. Vypadá jako úplně obyčejný muž. Ale když chce, umí se zamračit. A když přijdou filmoví maskéři, působí najednou o mnoho temněji a nebezpečněji. Ostatně, přesně takhle se objevoval od samého počátku i v Ulici.

Jeho role vyžadovala, aby byl neustále zachmuřený. Snad ani jednou se nepousmál. Moc toho nenamluvil, ale diváci jeho herecké výkony obdivovali. Naprosto mu jeho roli uvěřili. I když si z něj někteří dělali legraci, že vypadá trochu jako postava Lorda Voldemorta z filmů o Harrym Potterovi, pro Tomáše Kobra to byla spíš pocta než výsměch. Určitou podobu tam totiž nalézt lze, jeho chování tomu také nasvědčovalo a záporák mu šel skvěle.

Převažuje divadlo

Jeho postava Pokladníka z Ulice bohužel už zmizela. Nemělo smysl, aby se v seriálu objevoval neustále, svou úlohu totiž splnil. A tak se vrhl na další filmové, seriálové, ale i divadelní nabídky. Ostatně, divadlo je jeho doménou, a pokud ho někdo chce vidět naživo a zjistit, jestli skutečně vypadá pořád jako onen Pokladník, může to rychle odhalit na některém z jeho četných představení. Hlas tohoto jednačtyřicetiletého herce k nám promlouvá také z různých audioknih, které ve spolupráci s rozhlasem načetl. Za zmínku pak stojí jistě skvělý film Toulavé house, kde dostal také roli, která mu skvěle sedla – hrál tam totiž Benita Mussoliniho.

Filmografii má na svůj věk Kobr celkem chudou – je znát, že jeho láskou je skutečně právě divadlo. Asi nejvíc na sebe v poslední době upozornil v seriálu Devadesátky, zahrál si ve filmu Stockholmský syndrom a v epizodních rolích se mihl ve Dvojce na zabití nebo také v Ordinaci v růžové zahradě. Co chystá dál, se teprve uvidí.