Ďábel nosí Pradu: Co udělala Anne Hathaway, aby získala roli Andy

Ďábel nosí Pradu: Co udělala Anne Hathaway, aby získala roli Andy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Časopis Runway nechybí doma žádné Američance, která se zajímá o nejnovější módní trendy a o svůj vzhled. V čele tohoto deníku je mocná žena Miranda Priestly, která vládne všem svým zaměstnancům tvrdou rukou. O to těžší to mají nová děvčata, která po práci v časopise moc touží, ovšem Mirandě není nikdo dost dobrý.

Zaujme ji až mladá a ambiciózní Andy, která na začátku vystupuje spíše jako nevýrazná osoba, jež v módním časopise nemá co dělat. Mirandě však dokáže, že ona je její pravou rukou. Adaptuje se i přes usilovnou změnu mladá Andy do nelítostného světa?

Anna Wintourová jako inspirace předlohy

Předlohou filmu byla stejnojmenná kniha, kterou napsala Lauren Weisberger. Celý příběh popisuje skutečnou šéfovou časopisu Vogue, Annu Wintourovou. Ta je podle jejich zaměstnanců tou nejhorší nadřízenou na světe.

Na premiéru jedině v šatech od Prady

Sama Anna Wintourová byla na premiéru filmu pozvána. Netrvalo to dlouho - a v roli Mirandy Priestly se okamžitě poznala. Ovšem ten den měla dobrou náladu, takže se jí film líbil. A to by nebyla Anna Wintourová, aby nepřišla stylově oblečená. Uhádnete, v jaké značce přišla? Samozřejmě, byla to Prada.

O hlavní roli Andy byl velký zájem

Pro roli Andy byla zpočátku zvažována herečka Rachel McAdams, ta ovšem roli odmítla. Dále se o tuto roli ucházely herečky Juliette Lewis, Claire Danes a Anne Hathaway, která po úloze ve filmu přímo toužila. A jelikož je o Anne známé, že si jde za svým, bylo tomu tak i v tomto případě. Slova „angažuj mě“ vyryla do zenového pískoviště na zahradě bývalého víceprezidenta společnosti Twentieth Century Fox Carla Hackensa.