Odznak Vysočina: Dana Skálová už odhalila zradu Kateřiny

Odznak Vysočina: Dana Skálová už odhalila zradu Kateřiny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve školce chybí učitelka. Po dovolené se měla vrátit z Rumunska, ale slehla se po ní zem. Kateřině to komplikuje péči o dceru, kterou má kvůli omezené kapacitě školky doma. Kožíšek se dostal k nahrávkám, které Kateřina předala Ondřejovskému, a radí proradné kapitánce, aby se své nadřízené přiznala.

Kožíšek je přesvědčený, že nahrávky Daně Skálové ještě hodně zkomplikují život. Také je mu jasné, že chytrá kriminalistka přijde na to, jak se k nahrávkám Petr Ondřejovský dostal. Nepohoda na pracovišti může mít dopad na celý tým. Kateřina se mu přiznala, proč Ondříčkovi pomáhá. Za spolupráci jí slíbil otevřít případ šikany na pracovišti v Brně, kde pracovala, a který byl zmíněn jen okrajově v první sérii seriálu. 

Kateřina zkouší Daně říct pravdu, ale nakonec to nedokáže. Pořádně ji vystraší, když si Dana vzpomene, že jí nahrávky půjčila a chce je vrátit. Jenže ona je nemá a Ondřejovský je zatím vrátit nechce. Uhodí na něj, že uvede při vyšetřování, že nahrávky ukradla – kradené důkazy mu v jeho velkém odhalování k ničemu nebudou. 

Všichni na oddělení mají plné ruce práce s případem pohřešované učitelky. V hledáčku kriminalistů končí milenec i manžel. Oba měli důvod být na Kamilu Říhovou naštvaní – žena nechtěla ani jednoho. Nakonec se ukázalo, že důvodem její vraždy nebyla žárlivost nebo pomsta odmítnutého partnera, ale opět šlo o majetek.

 

A paradoxně kvůli tomuto případu Dana Skálová odhalila, proč se případ Jůlinka znovu otevřel. Když Kateřina uhodila na Ondřejovského, že chce hned kazety vrátit, byl Ondřejovský donucen si udělat kopie, aby originální nahrávky mohla Kateřina vrátit zpět. To si ještě Dana myslela, že si nahrávky, jen ze studijních důvodů, její podřízená poslechla a zapomněla je vrátit. Také si uvědomovala, že některé záznamy by mohly být vyloženy tak, že by jí to uškodilo, a proto je chtěla raději zpět.  

Kateřina se potřebovala soustředit na případ pohřešované učitelky. Když tak Jůlinka souhlasila s tím, že jí dceru pohlídá, byla ráda a nechala je u sebe doma. Právě tam jí Ondřejovský přivezl kazety. Předal je Jůlince, neboť Kateřina nebyla doma. Ta to pustila z hlavy, tedy až do okamžiku, když se večer Kateřina vrátila domů a dole u branky se objevila Dana, která si přijela pro zmíněné kazety. Kateřina zpanikařila. Teprve po telefonátu s Ondřejovským zjistila, že má kazety doma. Její nervozita však upoutala pozornost Jůlinky, která také viděla, že kazety nakonec dostala Skálová. 

záběr ze třetí epizody - podezřelý manžel a Skálová s Vlčkovou
Záběr ze třetí epizody – podezřelý manžel a Skálová s Vlčkovou. | Zdroj: TV Nova

Jůlinka si to nenechala pro sebe a Skálové řekla, že kazety přivezl do domu Vlčkové cizí muž. Podle fotky v telefonu potom identifikovala Ondřejovského. Konečně Dana pochopila, proč případ ožívá. Na svou podřízenou si bude muset dát pozor. 

Vlčková se při střetu s Kožíškem tváří jako vítěz, ale on jí znovu doporučuje, aby se Daně přiznala, protože obsah kazet bude součástí vyšetřování a nemusí to být příjemné. To, že jsou kazety zpět u Dany, na věci nic nemění. 

Zdroj článku:
  • autorský článek