Denis Kroupa z Ulice nejdřív prodával drogy, teď vaří kafe

Denis Kroupa z Ulice nejdřív prodával drogy, teď vaří kafe
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Denise Kroupu, hezouna ze seriálu Ulice, kterého si oblíbilo zejména ženské publikum, ztvárnil mladík z Brna – Libor Matouš. Věděli jste ale, že původní epizodní roli odmítl nebo že na rozdíl od své postavy drogy rozhodně neužívá?

Prodával marihuanu a extázi

Poté, co se Kristýna Voláková rozešla s Filipem Maléřem, ztratila zájem prakticky o vše. Pak jí do cesty vstoupila nová láska v podobě sympatického Denise, kterého ztvárnil mladý nadějný herec Libor Matouš (26) původem z Brna.

Denis Kroupa příliš nehledí na budoucnost, neprahne po nákladném studiu a nežene se za perspektivní kariérou. Žije spíše ze dne na den ve svém „doupěti“, které platí za útočiště pro mnohé z jeho pochybných přátel.

Denis je trnem v oku Kristýniným rodičům, zejména snobskému otci Luďkovi, protože prodával marihuanu a extázi. Luděk se dokonce pokusil Denise zastrašit i podplatit, aby Kristýnu nechal na pokoji. Mladík ale odmítl.

Drogy vyměnil za kávu

Po jednom obzvlášť nepříjemném dni stráveném na policejní stanici si Denis uvědomil, že takhle už to opravdu dál nejde. S prodejem drog skončil a našel si stabilní práci v útulné kavárně.

Kristýna se k němu nastěhovala, jakmile dosáhla plnoletosti, a tak společně hospodaří ve svém malém obydlí a užívají si přítomnosti, podnikají různé výlety a chodí na brigády. Luděk s Blankou s tím sice nic nezmůžou, ale pořád se staví proti tomu.

Domnívají se, že má Denis značný podíl na Kristýnině nešťastném rozhodnutí nejít na vysokou školu.

Jeho představitel původní roli odmítl

Talentovaný Libor Matouš byl už na začátku roku 2019 osloven kvůli epizodní roli v Ulici, ale kvůli divadelním povinnostem tehdy odmítl. V září téhož roku byl však spolu s dalšími sedmi uchazeči pozván na konkurz na roli Denise.

Osud mu přál štěstí, a tak se od listopadu 2019 stal součástí nekonečného seriálu. Ačkoli si této příležitosti samozřejmě velmi váží, natáčení je pro něj občas náročné, například když se točí v Denisově zakouřeném bytě.

Někdy je nucen natáčet i přesto, že má za sebou pouhé tři hodiny spánku, ale i tak si role v Ulici cení díky příjemnému zázemí a dobré náladě hereckých kolegů.

Bez práce nejsou koláče!

Drogy Libor nikdy neprodával, určité podobnosti s jeho seriálovou postavou by se ale našly. Na gymnáziu míval punk-rockovou kapelu a nutno dodat, že Denisovo „doupě“ bylo oproti jeho zkušebně doslova luxusní.

Sám marihuanu a drogy neužívá a čas věnuje jiným tématům, než je škodlivost marihuany či její legalizace. Podle něj by si asi měl každý svéprávný člověk sám rozhodnout, v jaké míře bude užívat to či ono.

Volno Libor tráví výlety do přírody, rád si pročistí hlavu např. v lese, ale příliš dlouhé prázdniny mu úplně nevyhovují. Obvykle pak už vnímá potřebu zase se pracovně realizovat. Během koronavirových prázdnin tak pomáhal coby údržbář v domově pro seniory, kde mj. shraboval listí nebo sekal trávu. Inu, jak se říká, práce šlechtí člověka.

 

Zdroje: