Filip Maléř: z pracovitého klučíka z Ulice až po dospívajícího muže

Filip Maléř: z pracovitého klučíka z Ulice až po dospívajícího muže
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Diváci se s Markem Salvetem alias Filipem Maléřem mohli vídat už od jeho 10 let, kde byl fanouškům Ulice představen jako drobný, ale pracovitý klučík z Loučky.

Filip Maléř je syn Veroniky a Martina Maléře a zároveň mladší bratr Roziny. V Ulici ho můžeme vídat od roku 2014. Syn mladého sympatického páru je pracovitý a velice manuálně šikovný. Je zvyklý rodině odmala pomáhat, a to se nezměnilo ani po přestěhování do Prahy, kdy otci chodil rád pomáhat do dílny Jardy Hejla.

Loučku ale opouštěl s těžkým srdcem a do Prahy se stěhovat nechtěl. Nejen kvůli tomu, že se považoval za vesnického kluka, který byl i členem hasičského sboru. Zároveň nechtěl z Loučky odejít kvůli kamarádům, což se dá u chlapce v jeho věku pochopit. 

Nový život v Praze

Filip se dokázal velmi rychle začlenit do kolektivu nových spolužáků a najít si nové přátelé. Vždycky se ale velmi těšil, když rodina odjížděla na víkend do Loučky, malé vísky, kde dřív rodina Maléřů žila. Syn Martina a Veroniky začal také navštěvovat kurzy sebeobrany. 

V Praze se dokonce seznámí se svou první láskou, kterou je jeho spolužačka Martina. Ti dva si dokonce pořídí pejska Snypa, kterého si nechávají na střídačku. Postupem času a díky přechodu do puberty se Martina a Filip začnou oddalovat a rozejdou se. Ale ne v poklidu. Centrem jejich konfliktu je právě pes Snyp, o kterého Filip usiluje, jelikož je u Martiny už přes rok. To Martina ale pochopitelně odmítla, což se příčilo Filipovi, a nakonec se rozhodl psa unést.

Průšvihářský puberťák jménem Filip

Zdá se, že konfliktem o Snypa, se spustilo jakési kolo průšvihů, které se s Filipem začalo táhnout. Ten během puberty totiž začal být velmi arogantní, nejen vůči okolí, ale i vůči rodině a v konfliktu se dokázal rychle vytočit. Martin s Veronikou si s ním nevěděli rady a nepomohla tomu ani Martinova dlouhotrvající nevěra s hospodskou Šárkou kvůli které rodinu opustil. 

Filip začal být ještě více arogantní a vše mu bylo lhostejné.

Jeho chování neovlivnila ani nová sousedka Kristýna, která se nově přistěhovala do Ulice. Byla to právě Kristýna, která si získala Filipovo srdce, a se kterou trávil mnoho času. Otce ale i nadále nemohl vystát stejně jako Šárku, která rozvrátila jejich rodinu a často vystupoval až útočně. 

Jeho prospěch ve škole se výrazně zhoršil a s Filipem to šlo z kopce dolů. 

Šikana a kolaps

Veronika byla z Filipova arogantního chování a zhoršujícím se známkám ve škole zcela beznadějná a nevěděla si se synem rady. Filip byl navíc i jeden z aktérů, kteří šikanovali profesora Puklického. Veronice se důsledkem fyzického a psychického zhroucení rapidně zhoršil zdravotní stav, který jí dostal do nemocnice, kde jí šlo o život. A právě tato tragédie měla za příčinu to, že se Filip zamyslel nad svým životem a rozhodl se vyslechnout svého otce.

A zase ten Filip

Filip se distancoval od útoků na profesora Puklického a od šikany se snažil odradit i jeho spolužáky. Musel i nějaký čas bydlet u otce, kde se rozhodl ukončit gymnázium a jít se učit truhlářem. Rodiče ohledně jeho rozhodnutí byly skeptičtí, zároveň syna ale plně podporovaly. Najednou jako kdyby k rozumu přišel a všechna ta arogance zmizela. Dokonce i s nadšením podporoval matčin nový vztah se zubařem Patrikem.

 

Zdroj: