Rozina Maléřová z Ulice, Anna Kadeřávková

Rozina Maléřová z Ulice, Anna Kadeřávková
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mladá herečka Anna Kadeřávková nastoupila do seriálu Ulice již jako sedmnáctiletá v roli Roziny Maléřové, dcery Veroniky (Hana Holišová) a Martina (Tomáš Dastlík) Maléřových. Po třech letech ze seriálu na dva roky odešla, když její postava dostala nabídku pracovat jako modelka v USA.

Česká herečka Anna Kadeřávková se narodila 24. července 1997 v Praze. Pochází celkem z deseti dětí, má čtyři sestry a pět bratrů. Již od tří let toužila stát se herečkou. Během studia na pražském gymnáziu navštěvovala dramatický kroužek, kde začala postupně pracovat na svém hereckém talentu. V deváté třídě se rozhodla zkusit štěstí a přihlásila se na hudebně dramatický obor na Pražské konzervatoři.

Její vůbec první rolí byla postava Chloé v divadelní adaptaci románu Pěna dní francouzského kontroverzního spisovatele Borise Viana, kterou uvedlo divadlo La Fabrika. Na televizních obrazovkách ji diváci mohli poprvé vidět v roce 2013 v povídce Družička z cyklu České televize Škoda lásky. Rok po té Aničku režisér Juraj Šajmovič obsadil do hlavní role v komedii Andílek na nervy.

Diváckou popularitu si ale získala především rolí Roziny Maléřové v nováckém seriálu Ulice, kam nastoupila v roce 2014. O tři roky později ze seriálu odešla a odletěla do Los Angeles studovat herectví. Dokonce získala dvě vedlejší role v zahraničních seriálech, a to v seriálu Haunted pro Netflix a seriálu Lore na Amazonu. V roce 2016 dostala nabídku na moderování hudebního pořadu Mixxxer show na TV Óčko.

V roce 2018 Kadeřávková získala vysněnou roli v Zelenkově štědrovečerní pohádce Kouzelník Žito, ve které ztvárnila roli princezny Adélky. Kvůli této roli se naučila jízdě na koni, která se posléze stala jejím koníčkem.

Zdroj článku:
  • Autorský text