Vetřelci: Kdo se během natáčení přiotrávil a proč režisér James Cameron zažíval krušné chvíle

Vetřelci: Kdo se během natáčení přiotrávil a proč režisér James Cameron zažíval krušné chvíle
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Důstojnice Ripleyová během první mise do vesmíru zažila tvrdý boj s vesmírným vetřelcem. Nyní se po 57 letech probouzí z hyperspánku - a čekají ji další těžké chvíle. Nejenom, že čelí obvinění z toho, že zničila neznámého tvora, o kterého vojsko stálo, ale opět odcestuje na nebezpečnou planetu, na které mezitím vznikla lidská kolonie.

Ta se však přestala hlásit a Ripleyová tak má za úkol zjistit, co se stalo. Po přistání objeví malou vystrašenou holčičku, která jako jediná přežila invazi vetřelců. Boj o život začíná znovu, ovšem ne s jedním, ale s mnoha stvůrami.

Sigourney Weaver se toho nebála, vyžádala si slušný honorář

Jakmile se Sigourney Weaver dozvěděla o dalším pokračování prvního filmu, byla rozhodnutá se natáčení nezúčastnit. James Cameron si ale stál za svým, byl přesvědčen, že herečka do filmu patří. Stál si za ní i tehdy, když chtěla po studiu milion dolarů – za natáčení prvního filmu získala asi 30krát méně.

Herci se při jedné ze scén přiotrávili kouřem

Herečka Jenette Goldstein, která ve filmu ztvárnila Velasquezovou a Bill Paxton v roli Hudsona se při jedné scéně přiotrávili kouřem, a to tehdy, když se mariňáci stáhli zpět do obrněného vozidla a v něm vypukl malý požár. Natáčení tak bylo přerušeno. Filmaři také museli odmontovat střechu vozidla, aby se už podobná situace nestala, a kouř tak mohl bez problémů unikat ven.

Co si musel vytrpět mladý Cameron?

Při natáčení filmu měl režisér James Cameron pouhých 30 let. Pro mnohé ze štábu bylo nepředstavitelné, aby jim rozdával úkoly tak mladý muž. To mu dal najevo i jeho asistent Derek Cracknell. James Cameron jeho chování nevydržel a vyhodil ho. Celý štáb se proti Cameronovi vzbouřil, nakonec našli kompromis a film dotočili. Ale jedno Cameron věděl jistě, s těmi lidmi už nikdy nic nechtěl mít.