Největší skandály filmové historie aneb když slavní zlobí

Největší skandály filmové historie aneb když slavní zlobí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Filmová historie není lemována jen kultovními snímky, dechberoucími hereckými výkony a filmovými cenami, ale také četnými skandály. Které známé osobnosti na sebe poutaly nežádoucí pozornost a proč?

Oscarový bojkot

O pořádné rušno se postaral Marlon Brando, když si odmítl převzít ocenění za film Kmotr. Rozhodl se tím dát najevo svůj nesouhlas nad tím, jak Spojené státy zacházejí s domorodými indiánskými obyvateli.

Sošku si tak tehdy přebíral aktivista Sacheen Littlefeather v přestrojení za Apače, který tlumočil hercův postoj. Ostatně od Marlona Branda se příliš nedalo čekat nic jiného než kontroverze, kterou herec proslul.

Prvního Oscara přitom Brandovi ukradli a proslýchá se, že se slavnou cenou nezacházel zrovna něžně. Používal ji prý jako dveřní zarážku. Herec byl znám svou rebelskou povahou a režiséry vytáčel tím, že neuměl texty.

Sexuální skandály

O rozruch se postaral i americký producent Harvey Weinstein. Ten stojí v centru obřího sexuálního skandálu. Obvinění na něj uvalilo více než 90 žen. Jednou z žen, která vznesla obvinění, byla herečka Rose McGowan. K negativním zkušenostem se připojily také Angelina Jolie nebo Salma Hayek.

Nejprve Weinstein veškerou vinu odmítl a nechal se slyšet, že proti vůli žen nejednal. Posléze prohlásil, že jej trápí výčitky svědomí. Před velkou porotou také odmítl vypovídat.

Za znásilnění a sexuální nátlak byl nakonec odsouzen na 23 let do vězení. Reakcí na skandál byla kampaň MeToo. V jejím rámci začaly ženy celosvětově sdílet své zkušenosti se sexuálním obtěžováním a násilím.

Mel Gibson o Židech

Pořádně živo bylo svého času i kolem Mela Gibsona. V roce 2004 natáčel kontroverzní snímek Umučení Krista. Při násilných scénách diváci omdlévali. Jako by film sám o sobě nestačil, už tenkrát prohlásil herec, že holokaust byla pouhá hra s čísly. Mohutná vlna protestů se tehdy zvedla i proti jeho účasti na MFF v Karlových Varech.

Slavný herec se však nepoučil a na pusu si nedal pozor podruhé. Když ho navíc zatkli za řízení v opilosti, policisty se ptal, zda je Žid, a prohlásil, že Židé rozpoutali všechny války. Není tak divu, že se do spolupráce se slavným hercem v Hollywoodu nikomu příliš nechtělo.

Olej do ohně přilila i hercova kolegyně Winona Ryder, která se nechala slyšet, že Gibson měl rasistické a sexistické poznámky.