Zlato: Film natočený podle skutečného skandálu jedné těžařské společnosti

Zlato: Film natočený podle skutečného skandálu jedné těžařské společnosti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kenny Wells přebírá po svém otci těžařskou společnost Washoe, která si na trhu vedla velmi dobře. Jenže pod Kennyho vedením společnost upadá. Ten se ale nevzdává, vezme si do hlavy, že v horách v Indonésii je zlata velké množství. Proto oslovuje geologa Michaela Acostu, který po dlouhém přemlouvání se spoluprací souhlasí

Oba čekají nelehké zkoušky, které ale zvládnou. Kenny všem dokáže, že není tak marný, jak si o něm lidé mysleli, jeho společnost se znovu dostává na burzu a on si užívá moc a slávu. Jedno však ztrácí, a to svou dlouholetou přítelkyni Kay a společníka Acostu.

Matthew McConaughey v hlavní roli

Roli Kennyho Wellse získal herec Matthew McConaughey. Jeho role však vyžadovala mnohem opulentnější postavu. Naštěstí Matthew je na výkyvy váhy zvyklí, což taky dokázal filmem Klub poslední naděje, kdy jeho váha musela jít rapidně dolů. Kvůli roli Kennymu musel zase přibrat necelých 25 kilogramů, později uvedl, že mu trvalo celý půlrok, než se na požadovanou váhu dostal. Kvůli své roli si musel také oholit hlavu a nasadit falešné zuby.

Pro Matthew McConaugheyho byla role Kennyho „životní“

Při jednom z rozhovorů se také Matthew McConaughey přiznal, že role Kennyho je jeho nejoblíbenější postavou, jakou kdy za svou hereckou kariéru hrál.

Během natáčení proběhla i změna hereckého obsazení

Roli Kennyho přítelkyně Kay původně získala herečka Michelle Williams. Ta ale nepodávala takové výsledky, jak si tvůrci filmu představovali, a proto byla nahrazenou herečkou Bryce Dallas Howard.

Filmová místa

Aby byl film co nejautentičtější, filmovalo se na skutečných místech – New York, Indonésie, Thajsko, Nevada, Nové Mexiko.

Nenechte si ujít film natočený podle skutečného příběhu, kdy hlavní roli měla těžební společnost Bre-X Mineral Corporation. Snímek vysílá Prima MAX, 15.11. ve 20.00 hodin.