Dnes v Ulici: U Knoblochů se hraje na upřímnost

Dnes v Ulici: U Knoblochů se hraje na upřímnost
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Co způsobí taková ztráta „krakena”, tedy auta, které Milošek s láskou luxoval, Eva si pro něj dělala řidičák a Miloš se do něj zamiloval? Modrý kraken byl středobodem rodiny Knoblochů. Jenže kšefty nejdou a jeho znovuzískání je v nedohlednu. Jak se k tomu Miloš s Evou postaví?

Eva vůbec neví, jak je možné, že nestíhá

Po schůzce s manažerkou prodeje je Eva celá přešlá. Její zápal pro hru se už dávno vytratil. Teď je nejen bez auta, nýbrž i bez práce. Prodeje stagnují a je načase celou věc začít řešit. Kdo by to byl řekl, že uspět v podnikání bude tak těžké? Anička, která k ní přichází na návštěvu, jí na náladě nepřidává. Přináší s sebou velký box s upečeným koláčem. To Evu spíše popudí. Jak to, že ona takové věci vůbec nestíhá? Nemá práci, má tak logicky více času... přitom doma nevaří, extra neuklízí a Miloška, který je už více méně samostatný, spíše odbývá. Kdyby aspoň její energie a výkon byl vidět na jejím podnikání. Ale ani to ne!

Vlna přiznání v rodině Knoblochů

Pokud si Miloš myslel, že když se Evě s andropauzou přizná, bude se cítit lépe, tak to byl na omylu. Eva se nijak zvlášť nedivila, což ho rozrušilo. Miloš, který vůbec neví, že mu Eva na jeho prášky přišla už před nějakou dobou, se takhle dovtípí, že už i ona poznala, že s ním něco není v pořádku. Miloš si stěžuje Vítkovi, ale ani u něj moc nepochodí. Jeho problémy by tak chtěl mít. Ten má úplně jiné starosti. Mimino na obzoru a další kšeft, co nevyšel. Na vlně přiznání se sveze i Eva. Milošovi naplno vyloží své karty na stůl. Nemá práci, nemá peníze a prodeje jí nejdou a nejspíš jen tak ani nepůjdou. Miloš překvapuje svou reakcí. Evu neodsuzuje. Naopak přemýšlí, jak tuhle prekérní situaci vyřešit.

Milošek pozitivně přebírá péči o staré auto

Kdo své zklamání dokázal zpracovat ze všech Knoblochů nejrychleji, to je malý Milošek. O krakena sice přišli, ale ruční vysavač do auta mu zůstal. Proto se rozhodl, že se místo o nové auto bude starat o to staré. To Milošovi nepřijde jako hloupý nápad. Svůj starý vůz doteď hodně zanedbávali. Proč se od něj neodpíchnout? Pak ho ale napadá ještě něco.

Miloš se k celé situaci staví jako chlap

Miloš se vytratí a Eva z toho nepříjemný pocit. Když se pak doma ukáže celý rozjařený, bojí se, že si na automobil vzal půjčku. Další dluh je něco, co její rodina opravdu nepotřebuje. Miloš ale situaci vyřešil o dost lépe. Dal s Vítkem hlavy dohromady a sami si vyjednali kšeft navíc. Ten jim nové auto sice nezaplatí, zato kurz prodeje pro Evu ano. Ta doslova září štěstím. Něco takového nečekala. Kdo by řekl, že se z uštěpačného Miloše, ze kterého šel zpočátku i strach, stane tak vnímavý a pečující manžel?

Evu nakonec potěší i Lucka ve vinárně, která jí přislíbila další prodeje. Nakonec celá situace nemusí být tak špatná, jak se jevila.

Zdroj článku:
  • Autorský text