Ulice: Klímovi se bojí mluvit o těhotenství s dětmi, bude to mít vážné důsledky

Ulice: Klímovi se bojí mluvit o těhotenství s dětmi, bude to mít vážné důsledky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Otázka, zda by o těhotenství měli říct dětem, je komplikovaná nejen pro Klímovy, ale i pro diváky, kteří se na jejím zodpovězení nemohou shodnout. Někteří se přiklánějí k tajnůstkaření. Je prý ohleduplnější v případě, že Iva půjde na interrupci. Jiní věří, že Bára s Michalem mají právo znát pravdu.

Rozhodnutí zůstává na rodičích

Zatloukat, zatloukat, zatloukat – tímhle heslem se v poslední době řídí také manželé Klímovi, je to ale z jejich strany dobrý nápad? Když se Iva od doktora dozvěděla šokující novinu, že ve svém věku čeká další dítě, okamžitě se svěřila Vítkovi. Ani jemu se v první chvíli nechtělo věřit, že by to vůbec bylo možné, leč stalo se. Dohodnou se, že dceři Báře a synovi Michalovi zatím nic neřeknou, snad proto, aby je zbytečně nestresovali. Koneckonců zatím není jisté, jestli si Iva dítě nechá, a tak by to pro ně byl zřejmě jen zbytečný důvod k panice. Tímhle směrem uvažují i někteří diváci, kteří pokládají za rozumné tajit informaci před dětmi, jestliže se Iva nakonec stejně rozhodne pro potrat.

„Pokud si miminko nenechají, tak můj názor je nic jim neříkat. Zbytečně by se tím děti stresovaly,“ uvedla jedna z divaček a další prohlásila, že „zatím je to věc, se kterou se musejí vypořádat nejdříve rodiče“.

Měla by se Iva dceři Báře svěřit?
Měla by se Iva dceři Báře svěřit? | Zdroj: TV Nova

Nevědomost naopak vyvolává více stresu

Na sociálních sítích nicméně převažují názory, že děti – navíc už dospělé nebo téměř dospělé – mají právo vědět, s jakými starostmi se rodiče potýkají. Ostatně právě nevědomost a bujná představivost teď přispívají k tomu, že jsou Bára a Michal naopak pořádně vystrašení. Oba jasně vidí, že rodiče nejsou ve své kůži, že je něco trápí, ale nedaří se jim z nich vydolovat pravdu. Ve větším stresu pak kvůli tomu budou úplně všichni, nicnetušící Bára se navíc v nejnovějších dílech nechtěně přičiní o to, že se nervózní a vyčerpaná Iva sesype. Právě nejstarší dcera by přitom měla být schopná mámu pochopit a podpořit.

„Děti jsou součástí rodiny a už jsou dost velké na to, aby mohly říct svůj názor na vzniklou situaci,“ píše další z divaček. Některé připojují dokonce i své osobní zkušenosti s podobnou situací: „My jsme dospělým dětem vše řekli. Myslím, že to napětí a nejistota by je trápily daleko více. U nás si kluci už 4,5 roku užívají malé sestřičky.“

Proč by to vlastně u Klímových nemohlo dopadnout stejně? Čeho se Iva tolik bojí? Zdravotních komplikací, probdělých nocí a naprostého vyčerpání? Všechno se koneckonců dá nějak řešit, práce i bydlení. Bára a Michal už jsou ve věku, kdy by jí se spoustou věcí mohli pomoct, jen kdyby o jejím těhotenství věděli a měli šanci se k němu vyjádřit. Ale možná z toho scenáristé chtějí udělat pořádné drama a celá pravda tak praskne v nejméně vhodnou chvíli, jak už to tak v Ulici bývá zvykem. Také z toho důvodu se Iva pravděpodobně rozhodne nejdřív pro potrat, aby si v poslední chvíli uvědomila, že miminko vlastně chce a že si ho nakonec nechá. Zda je to v jejím věku rozumné, to už je další podnět do vášnivé debaty mezi diváky…

Zdroje článku: