Dnes večer Magdu ohromí štědrý příspěvek a Vítek se bude bát manželčina hněvu

Dnes večer Magdu ohromí štědrý příspěvek a Vítek se bude bát manželčina hněvu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Magda ani neví, jak se to podařilo, ale vybere na sbírku 60 000 Kč. Nějaký dobrodinec jí přispěje celými deseti tisíci! Jenže pozor – ona s ním teď bude muset povečeřet! Miloš pozve Ditu na obchodní schůzku do hospody a Vítek tuší, že za to doma budou oba biti. Ke všemu je s Ditou uvidí Kaštan…

Magdu čeká večeře s tajemným dárcem

Magdu v kabinetě překvapí improvizovaná oslava Ireny a Otíka. Důvodem není Irenin požehnaný stav, ale skutečnost, že Magda vybrala na sbírku pro hospice krásných šedesát tisíc korun. Někdo jí přispěl částkou deset tisíc, což znamená, že s ním teď bude muset jít na večeři. Tahle zpráva pochopitelně vyvolá smíšené emoce.

Magda vybrala hodně příspěvků díky vystoupení ve škole. Zdroj: TV Nova

Prokopovi se představa, že by jeho přítelkyně vyrazila na rande s cizím mužem, ani trochu nelíbí. Otík mu rozumí, kdyby se jednalo o Hedviku, nepřijal by to o nic líp. Magda však nechápe, proč se Prokop tolik rozčiluje. Ať už je jejím tajemným dárcem kdokoliv, sejde se s ním v restauraci, na veřejném místě, kde se nemůže nic stát. Rozhodne se navrhnout hospodu U Jindřicha, kde ji lidé dobře znají. Jenže! Záhadný cizinec jí vzápětí napíše, že pro ně zamluvil celý lokál. Takže tam nikdo jiný nebude – ani Prokop, jenž doufal, že by mohl nenápadně obsadit vedlejší stůl a vše pozorně sledovat.

Kaštan nachytá Vítka a Miloše při schůzce s Ditou

Vítek a Miloš potřebují získat výhodný úvěr na materiál a za tím účelem se chtějí spojit s Ditou. Miloš ji ale poněkud nepromyšleně pozve přímo do hospody, za což mu Vítek dvakrát nepoděkuje. Nerad by, aby se k Ivě doneslo, že se s Ditou zase sešli, i když samozřejmě jen kvůli pracovním záležitostem. Naneštěstí se v hospodě objeví Kaštan, jenž všude rozkecá i to, co neví…

Kvůli Kaštanovi je teď situace u Klímových více než napjatá. Michala zklamal přístup rodičů, když je poprosil, aby souseda pozvali na Štědrý den. Iva se mu marně snaží domluvit. Vítek mezitím žádá Kaštana, aby o schůzce s Ditou pomlčel, ačkoliv byla naprosto nevinná a v zájmu firmy.

Snad aby si jeho mlčení zajistil nebo nějak ulevil vlastnímu svědomí, spontánně Kaštana pozve na Štědrý večer – přestože se tomu prve urputně bránil. Michal jeho čin ocení. Vzápětí vyjde najevo, že Iva viděla Ditu odcházet z hospody a že si dala dvě a dvě dohromady. Vítkovy snahy tak vyšly vniveč, ale zdá se, že jeho vysvětlení bylo dostačující, aby se manželka nenaštvala. Tomu se říká vánoční zázrak!

Věrka větří manželské potíže

Ten, kdo měl uvolnit byt pro Marečkovy, to neudělal, a tak byli místo stěhování do nového nuceni na čas zakotvit u Karly a Kryštofa. Věra odmítá spát v manželské ložnici, zatímco Karla a Mára se nějak uspořádají na gauči a ve Vojtově pokojíčku.

Ve vzduchu je jasně cítit manželská krize, na to má Věrka čich! Luboš má pochybnosti a nechce, aby jeho žena zase strkala nos do věcí druhých, přesně jak mívá ve zvyku. Karle a Kryštofovi ale očividně vyhovuje, že nemusejí spát spolu, to je jasná indicie! Pak navíc Věrka z obýváku zaslechne hádku

Zdroj článku:
  • Autorský text