Mirek pošle Magdě štědrý příspěvek. Co tím sleduje?

Mirek pošle Magdě štědrý příspěvek. Co tím sleduje?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Magda jistě nečekala, že by o sobě Mirek dal ještě někdy vědět, ale to se teď změní díky sbírce na podporu hospiců. K Mirkovi se totiž přes kamaráda dostanou její videa ve svatebních šatech, což se neobejde bez komentáře. Chce ale bývalý snoubenec opravdu jen pomoct, nebo mu jde o něco víc?

Magdino vystoupení ve škole se přece jen konat bude

Ve snaze podpořit mobilní hospicy uspořádala Magda finanční sbírku a pokouší se přispěvatele zaujmout hudebními vystoupeními ve svatebních šatech. S organizací jí pomáhá Otík a nedávno se zapojila Irena Landová, jež se dočasně vrátila z Peru. Magdu v její bohulibé a tak trochu ztřeštěné činnosti povzbuzují i studenti, zejména Žofka se Svatkou, které navrhnou oživit fádní bílé šaty barevnými cákanci. Magda je nadšená tím, jak úžasně prokoukly.

Zbývá jen přesvědčit pana ředitele, aby zrušil zákaz živého vystoupení v prostorách školy během vyučování. Žofka a Svatka ho přemluví, aby akci povolil během obědové pauzy, protože koneckonců – studenti potřebují veselý zážitek po té hrůze se střelnou zbraní…

Do sbírky přibude pět tisíc korun! Od koho jsou?

Prokop tedy svolí, Magda se navlékne do šatů a Otík s Irenou jí pomohou překonat narůstající trému. Studenti losují písničky na přání a vystoupení sklidí úspěch – nejen ve formě potlesku, nýbrž i štědrých příspěvků. Prokop uzná, že Magda měla pravdu – rodiče by těžko mohli něco namítat proti tak příjemné akci.

Večer Magdu popadne chuť vyrazit s Prokopem do divadla, ale než se začne připravovat, cinkne jí na telefonu upozornění na nový finanční příspěvek. Jaké je její překvapení, když od jednoho tajemného dárce obdrží celých pět tisíc korun? Veliké, jistě! Teď zřejmě bude s dotyčným muset na večeři, utrousí Prokop, ale Magda ho opraví, že večeře je odměna za deset tisíc korun. Příspěvek ve výši pěti tisíc je bez odměny, o to víc zaráží, že byl někdo ochoten ho darovat. A právě v tu chvíli zasáhne Magdu překvapení ještě větší! Ukáže se totiž, že to byl Mirek.

Mirek se Magdě znovu připomene. Zdroj: TV Nova

Mirkovo velkorysé gesto – upřímný dar, nebo ironie?

Prokop se Magdy zeptá, jestli se s Mirkem vídá, a ona samozřejmě odvětí, že ne. Proč o sobě ale najednou dává vědět? Naštěstí k příspěvku připojil vzkaz, který snad tu záhadu objasní: „Ahoj, Magdi. Kolega v práci mě upozornil, že pořádáš nějakou sbírku, tak jsem se podíval a jsi odvážná. Dokonce jsi našla využití pro svatební šaty. Držím ti palce a posílám drobnou finanční injekci. Pozdravuj Prokopa, mějte se skvěle.“

Takže chtěl jen docela nevinně přispět? Prokop si oddechne, už se trochu lekl, že Mirek zazvoní u Magdiných dveří i s kyticí.

Měl by Prokop začít žárlit? Zdroj: TV Nova

Zatímco Magda se obléká do divadla, přemýšlí, jestli má Mirkovi napsat děkovnou zprávu, anebo zda to od něj bylo jen ironické gesto. Podle Prokopa by ani Mirek takhle nerozhazoval kvůli nějakému gestu. Je ovšem pravda, že Magda mu ublížila. Zkazila svatbu, a když to mezi nimi přišel urovnat, odmítla ho. Na druhou stranu, už je to alespoň půl roku. Stihl za tu dobu oběma odpustit? Magdě nejspíš ano, ale Prokopovi? Kdyby si toužil rýpnout, poslal by na sbírku pět korun, ne pět tisíc. Prostě zjistil, že Magda dělá něco dobrého, a přispěl. Ale vážně za tím není něco víc? Nehodlá se snad Mirek vrátit do Ulice?

Zdroj článku:
  • Autorský text