Evě se už nechce pracovat, a tak dá výpověď. Jak se k tomu postaví Miloš?

Evě se už nechce pracovat, a tak dá výpověď. Jak se k tomu postaví Miloš?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když je teď Miloš tak úspěšný a stavební firma mu vydělává, pocítí Eva potřebu seknout s vlastní mizernou prací. Po letech tvrdé dřiny zatouží po zaslouženém odpočinku. Chce zůstat v domácnosti, jen musí vymyslet, jak to před Milošem šikovně navléknout…

Eva Miloše pěkně péruje. Co tím sleduje?

Anička se v hospodě sejde s Evou a Milošem. S ním se dlouho neviděla, protože – dle jeho vlastních slov – buď ho pořád honí někdo na stavbě, nebo jej honí Evina. Ta se ohrazuje, že jenom chtěla, aby vypadal jako slušný člověk. Vzala ho totiž nakupovat oblečení a evidentně úplně zapomněla, jak hrozné je chodit po obchodech s nevrlým chlapem. Samozřejmě koupili i něco pro Miloška, jelikož loňské zimní věci jsou mu malé. Eva nabídne Aničce, že by je mohla dát Chrisovi, až za ním pojede. To se hodí, protože Skyler a Franta se právě do Amsterodamu chystají.

Miloše daná informace zaujme a Eva nemusí být zrovna Sherlock, aby si vydedukovala, nad čím se její manžel zasnil. Nebo spíš nad kým. „Neslintej,“ napomene ho. „Ty nikam nejedeš!“ Jeho přitom jen docela nevinně napadne, že by se hodilo v Amsterodamu všechny pozdravovat. Hlavně Justine, že jo?

Neuvěřitelné, on se prostě pořád potřebuje kolem někoho motat. Nedávno to byla ta rajda z banky, jak Eva kysele připomene. Miloš se raději odklidí na záchod, když vidí, jak je manželka v ráži. Netuší přitom, že si jen připravuje půdu, aby mu oznámila, že se rozhodla seknout s prací.

Šéf byl na Evu sprostý. Obtěžoval ji?!

Nejlepší obrana je útok a Eva se domnívá, že tady v hospodě a pod dohledem Aničky bude mít vhodnou příležitost seznámit Miloše s aktuální situací. K obědu si objedná jen polévku, jelikož prý musí začít šetřit. Ne snad kvůli nákupu oblečení, za které stejně platil Miloš, ale proto, že nemá práci. A je to venku!
 

Miloš zmateně kouká, když mu Eva líčí, že musela dát výpověď, poněvadž šéf byl na ni sprostý. Osahával ji snad?! Ale vůbec ne, to by si mohl zkusit! Kdepak, byl zkrátka nepříjemný a pořád se mu něco nelíbilo. No prosím, Miloš jí už léta říká, že to stejně není práce pro ni. Zvlášť teď, když je manžel spolumajitelem prosperující stavební firmy. Navíc podle něho nemá zapotřebí, aby ji okukoval kdejaký opilec. Taky už na to nemá léta. Tím Evě naznačí, že je stará, a Anička se musí vložit do akce, aby nastolila mír. Miloš chtěl jen říct, že už se jeho žena napracovala dost, že? Znamená to snad, že už by tedy Eva nemusela hledat žádnou novou práci?

Milošovi se ve firmě daří, Eva toho chce využít. Zdroj: TV Nova

Eva děkuje a slibuje, jen aby jí to vydrželo!

Než Miloš stačí odpovědět, Eva si jeho rozpaky vyloží po svém a začne mu děkovat. Už vážně potřebovala pauzu, alespoň na nějaký čas. Pro něho to vlastně také bude mít velké výhody. Když Eva zůstane doma, o všechno se tam postará. Bude vařit teplé obědy i večeře, vodit synka do školy i ze školy a dělat s ním úkoly. Přece nejde, aby žena úspěšného podnikatele pracovala jako servírka. No, přitakává Miloš zamyšleně, to je pravda. To se vážně nehodí. Eva ho snadno dotlačí, kam potřebuje, a pak ho samou láskou div neudusí, když dosáhne svého. Jsi skvělý, Miloši! Jen abys později nelitoval…

Zdroj článku:
  • Autorský text