Černé vdovy: Renata vypadá z trojice zlobivých žen nejzranitelnější, ale rozhodně s Johanou a Veronikou drží krok

Černé vdovy: Renata vypadá z trojice zlobivých žen nejzranitelnější, ale rozhodně s Johanou a Veronikou drží krok
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Renata jako jediná z vdov vlastně vdovou nebyla. Její manžel Mirek se při akci vražedkyň v první sérii rozverného humorného seriálu zachránil. Její manželský život se však do zajetých kolejí už nevrátil.

Hned v úvodu druhé série se objevil nájemný vrah, a než ho trojice žen eliminovala, podařilo se mu Renatina manžela Mirka zavraždit. Společně potom nájemný vrah a jeho oběť sdíleli společný hrob. Po třech letech se postavy vdov charakterově změnily a už si zvykly na život na hraně zákona a často i za ním. Jen s penězi je to stále tragické. Vdovy jsou také pověstné tím, že často berou spravedlnost do svých rukou.

To je pro Janu Plodkovou zajímavá zkušenost, protože sama ctí systém a věří, že spravedlnost vykonaná vlastní rukou není ideálním řešením.

Že bych takto důsledně zvažovala odstranění nějaké osoby, to mě nikdy nenapadlo. A nenapadne. Každý má právo na život, a jakmile nějakým způsobem poruší pravidla fungování ve společnosti, jediná cesta je cesta práva. Ačkoliv se nám může zdát, že naše míra práva je spravedlivější,

uvedla Plodková pro Prima Ženy.

Plodková také o své postavě říká, že je to žena stvořená pro život v manželství a je nevyléčitelnou romantičkou. V trojici funguje jako diplomat a hromosvod mezi Veronikou a Johanou.

Přestože je Plodková spíše křehká až éterická postava, často ji diváci vidí i v hodně náročných scénách. V druhé sérii se pořádně rozvlnila u tyče, ale herečka přiznala, že za ni zaskočila dablérka.

Plodková v seriálu, zdroj FTV Prima

Vdovy zavedlo jejich nové podnikání i do nevěstince a jen těžko by si diváci dokázali představit u tyče Jitku Čvančarovou nebo Lucii Siposovou, která od první série získala mnohem výraznější ženské tvary. Tanec u tyče tak padl na Plodkovou, která předstírala, že jde na konkurz na tanečnici.

Plodková vyfasovala paruku a svůdný kostýmek, ale na vlnění u tyče se necítila. Je to podle ní velice fyzicky náročná disciplína a režisér Radek Bajgar chtěl prvotřídní výkon. Na trénování nebylo moc času, a tak padla volba na náhradnici. Podle Jany takový tanec vypadá z pohledu diváka velice jednoduše, ale opak je pravdou, a tak byla ráda, že v těchto záběrech diváci vidí jen její hlavu.

Plodková jako trosečnice

Kdo má herečku Janu Plodkovou oblíbenou, určitě ocení i film Ostrov, který svedl Plodkovou dohromady s Jiřím Langmajerem. Točilo se v Thajsku a rozhádaní manželé skončili na opuštěném ostrově.

Aby drsný pobyt na dobu neurčitou přežili, museli se naučit spolu opět komunikovat a spolehnout se jeden na druhého.

Podle Alice (Plodková) mělo jít o usmiřovací dovolenou a ona věřila, že vysněný pobyt v exotice bude pro manželství záchranou. Richard (Langmajer) to viděl jinak a hned na začátku dovolené manželce oznámil, že chce rozvod. Ta chtěla okamžitě návrat domů, a tak se improvizovalo letem nákladním letadlem. Letadlo však do cíle nedoletělo.

Zdroje článku: