Černé vdovy 2: Povedenou trojici nebezpečných žen doplní i Iva Janžurová

Černé vdovy 2: Povedenou trojici nebezpečných žen doplní i Iva Janžurová
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Johana Rychnovská (Jitka Čvančarová), Renata Jůzlová (Jana Plodková) a Veronika Majerová (Lucia Siposová) mají malou dámskou jízdu a na chatě si připíjí na to, že zvládly tři roky nového života. Jejich euforii kazí jenom fakt, že finančně na tom nejsou nejlépe.

Ale to už si nakonec zkusily několikrát. Jednou se přece i na ně musí usmát štěstí. Alex (Jiří Maryško), spolubydlící Veroniky, úplně náhodou objeví záznamy o minulém podnikání Renatina otce. Vdovám se rýsuje nový výdělek. Jenže to vypadá, že by vše nemuselo být úplně legální. Ale ani to tři podnikavé ženy neodradí. Nebude to poprvé, co budou balancovat na hraně zákona.

Johana, Renata a Veronika nemají ve zvyku moc dlouho o věcech přemýšlet. Aby něco plánovaly, to už vůbec ne. Vidina snadného zisku je žene vpřed a není na světě nic, co by je zastavilo. Tak se stane, že kývnou na zdánlivě snadnou spolupráci tajemné ženě, která si říká „Madam Skleník“ (Iva Janžurová). Fanoušci slavné herečky budou jásat. Je evidentní, že poté, co si zahrála nebezpečnou seniorku v komedii Teroristka, se jí dobrodružné role zalíbily.

Jitka Čvančarová, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

V tom okamžiku ani jedna z trojice žen nemá tušení, že je jim v patách policejní komisař Olin Nekula (Bolek Polívka). Ten je přesvědčený o tom, že tři nevinně vyhlížející ženy jsou protřelé kriminálnice a vražedkyně a jeho životním posláním se stalo, je usvědčit. Už pochopil, že jejich zdánlivá naivita a křehkost je pouze maska, za kterou se skrývají nemilosrdné ženy, které se rozhodly skoncovat se svými partnery. A stejně tak je přesvědčený o tom, že by za vraždy měly nést zodpovědnost, ať už jejich motivy byly jakékoliv. A Olin nebude zdaleka jediný, kdo bude povedenému trojlístku šlapat na paty.

Podnikavé ženy rozjedou byznys s lízátky, který se jeví velice slibně. Jen Johana, jediná, která je i praktická, je občas rozčilená z Veroniky, která je zbrklá a nezodpovědná. Tím by mohla všechny plány ohrozit.

Když se Olin objeví, nese zprávu, že Mirek Jůzl (Filip Blažek), manžel Renaty byl nalezen mrtvý. A vdovy předstírají překvapení. Ani Olin to nebude mít snadné, bude pod neustálým dohledem nové a velice ambiciózní kolegyně Aleny. Ta má pocit, že Olin nebyl dost důsledný, a proto mu vdovy proklouzly mezi prsty. Chce ukázat, že ona je zvládne usvědčit, což Olina hodně pobavilo. Alena je přesvědčená, že vdovy jedou ve drogách, ale nemá pro své tvrzení dost důkazů.

Jana Plodková, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Alex odhalí, že po vdovách jde tajemný muž s tetováním ryby. Johana je však mnohem více znepokojená při jednání s Madam Skleník, která se projeví jako velice chladná vyjednavačka a obchodnice. Ještě větší respekt však má z jejich znalostí jedovatých bylin.

Na obzoru jsou také nové lásky. Renatu okouzlí masér Max a Veroniku zase trochu záhadný Denis. Jedno je jisté, holky nemají zrovna šťastnou ruku, když jde o muže. Veronika kvůli milostnému opojení ztrácí obezřetnost a přichází o velkou zásilku. Kvůli tomu musí být zorganizovaná nebezpečná loupež. Stejně hloupě se zachová i Alex, který se zamiluje do virtuální femme fatal Roxy. A to už vdovám půjde opravdu o život.

Zdroje článku:
  • FTV Prima,
  • autorský článek