Survivor Česko & Slovensko 2023: Poslední kmenová rada před sloučením poslala domů jednoho z nejsilnějších hráčů

Survivor Česko & Slovensko 2023: Poslední kmenová rada před sloučením poslala domů jednoho z nejsilnějších hráčů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Největším překvapením celé kmenové rady byla Johanka a její herní tah, který úplně narušil plány kmene Hrdinů. Nikdo zatím takovou akci v Survivoru neviděl a Johanka se tak určitě zapíše do historie.

52. den na ostrově je v očekávání velkých změn. Soutěžící už ví, že je čeká poslední souboj o kmenovou a individuální imunitu a také poslední vyřazení před spojením kmenů Hrdinů a Rebelů v jeden nový kmen, kde už bude hrát každý za sebe (až na zamilovanou slečnu). Kája se svěřuje na kameru, jak je překvapená, co všechno její tělo vydrží. Sice se jí stýská po domově, ale zároveň je nedočkavá a těší se, co přinesou další dny. A to ještě v ten moment netušila, jak velké překvapení čeká právě ji.  

Rebelové probírají další souboj a debatují, jak by to bylo hezké, kdyby počtvrté za sebou poslali na kmenovku Hrdiny. Za to povýšené chování, co v poslední době předvádí, by si to zasloužili. Rebelové vůbec nechápou, proč se tak pohrdavě chovali při posledním souboji o odměnu, která podle nich nebyla důležitá, přestože její součástí byly i hovory s přáteli z domova.  

Tomáš už je u Rebelů ve všeobecné neoblibě, samozřejmě až na Žanetu, která si už zřejmě plánuje, jak bude mít s Tomášem kupu děti a výhru si nechají jako základ pro společné bydlení.  

Souboj o kmenovou imunitu 

Konečně trochu zajímavá hra, která dala Hrdinům hodně zabrat, spočívala v házení tříkilových pytlů do košů druhého kmene. Koš museli ve vzduchu na laně držet dva hráči a snažit se zátěž, kterou jim do košů nahází trojice hráčů z druhého kmene, co nejdéle udržet. Hrálo se na dva vítězné body, a hlavně druhá hra, kdy koše drželi Tomáš s Pepou a Kulhy s Martinem, byla zábavná, Martin a Kulhy vypadali, že jen leží a podřimují. Vedle nich se potili svalovci od Hrdinů. Kroutili se, hekali a nevěřícně zírali na protihráče, kteří vůbec nevypadali na to, že drží ohromnou zátěž v koši ve vzduchu. Prohra Hrdinů byla až potupná. 

Souboj o individuální imunitu 

Opět šlo o balancování. Jako první vypadl chytrolín Tomáš. O imunitu nakonec bojoval opět Matěj a Andrejka. A konečně získal imunitu žena. To už trochu narušilo plány tří svalovců, a to je ještě čekalo překvapení na kmenovce. 

Kmenová rada 

Ondřej usoudil, že je třeba trochu pročistit vzduch, a tak to na kmenovce žilo. Mezi Martinem a Tomášem to jiskřilo tak, že by mohli uspořádat ohňostroj. Hrdinové museli už podruhé měnit strategii, když se díky darované imunitě ocitla v bezpečí i Karolína. Nakonec padla volba na Matěje a Andrejka proti němu postavila Tomáše. To bylo přesně to, co si Rebelové přáli – zbavit se jednoho z ex Rebelů.  

Duel dlouho vypadal pro Tomáše špatně, ale nakonec se mu to podařilo uhrát. Odchodem Matěje však přišel o velkou podporu a pokud Tomáš počítá s tím, že po sloučení bude mít jako podporu celý kmen Hrdinů, a navíc Žanetu a Adama, možná se bude divit. Adam se několikrát vyjádřil o charakteru Žanety, takže těžko by chtěl jít do spolku, kde by byl první na odstřel. A samozřejmě jde i o to, jak se nadále přizpůsobí hře Andrejka s Karolínou. Kája má sice dobré vztahy s Pepou, ale byla to Johanka, kdo ji zachránil před duelem, ze kterého se nemusela vrátit. To by mohla být dobrá motivace pro změnu aliance. A že by Andrejka tak lpěla na věrnosti lidem, kteří ji považovali za nejlepší volbu na duel, je také sporné. 

Jisté je jen to, že Žaneta sice přesvědčovala Rebely, že bude držet s modrou, ale je jasné, že bude nezištně sloužit Tomášovi. A s Tomášem bude i Pepa, který není stavěný na to, aby něco sám plánoval, takže mu spojení s Tomášem vyhovuje. Trojlístek se bude muset hodně snažit, aby si získal další podporu. Kristián tvrdí, že s Tomášem nechce mít nic společného. Musí mu být jasné, že v jeho partě by rozhodně nešéfoval a u Johanky má alespoň iluzi, že je velký šéf. Kulhy se u Hrdinů necítil dobře, takže asi ani on nemá důvod podporovat Tomáše. Bára je s Johankou a o Tomášovi si myslí své.  

Po nudných dnech, které nastaly po odchodu prudiče Jirky, tak snad konečně přijde osvěžení. 

Zdroj článku:
  • autorský článek