Top 5 teenagerovských seriálů na Netflixu, které stojí za zhlédnutí. Už jste je viděli?

Top 5 teenagerovských seriálů na Netflixu, které stojí za zhlédnutí. Už jste je viděli?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ze seriálů pro teenagery nikdy nevyrostete. Ať už si je totiž pouštíte v jakémkoli věku, vždy vás dokáží pobavit a z řady z nich si také něco odnesete. Těšte se na vtipné, ale i dramatické scény a zápletky, které vás okamžitě vtáhnou do děje. Jaké nejlepší teenage seriály podle serveru thrillist.com najdete přímo na Netflixu?

Americký vandal

Seriál o mladých vyšetřovatelích, kteří se zabývají řešením vandalismu a sprostých vtípků na své střední škole, má opravdu co nabídnout. Ze začátku to může vypadat jako nevyspělé teenage drama plné trapných vtipů, ale postupně vás seriál skutečně vtáhne do děje a ukáže vám zákulisí amerických středních škol, společenské a rasové dělení společnosti i to, jak zde ve skutečnosti funguje spravedlnost. Právě i tato důležitá témata seriálu pomáhají zařadit se mezi opravdu povedené krimi seriály, kterým nechybí originalita ani trocha vtipu a zábavy.

Anne s E na konci

Toto historické drama se od jiných teenage seriálu hodně liší. Tentokrát se totiž s hlavními představiteli nepodíváme na střední školu, ale na farmu k Zelenému domu. Jde o adaptaci dětské knížky Anna ze Zeleného domu, ale seriál ani zdaleka neosloví jen dětské diváky. S příběhem si totiž tvůrci pořádně pohráli a postavu veselé a energické Anne, která to v životě neměla lehké, dovedli k dokonalosti. Přestože se příběh odehrává v jiném století, do hlavní hrdinky se totiž dokážete okamžitě vžít a soucítit s ní. Připravte se tedy na dojemný příběh plný emocí, zajímavých příběhů i postav.

13 reasons why

O tomto dramatickém seriálu jste už určitě někdy slyšeli. Komplikovaným a znepokojivým příběhem sebevraždy Hanny Baker a osudů jejích ostatních spolužáků z Liberty High nás provede kdysi vzorný student Clay Jenson, kterého všechny události na škole výrazně zasáhly. Všichni tam totiž skrývají nějaká tajemství. I když to tak na první pohled nemusí vypadat, všude kolují lži, pomluvy a každý v sobě skrývá tolik emocí, že už svůj vztek a smutek nemůže dál potlačovat. Vše začne kazetami se 13 nahrávkami, v druhé sérii je nahradí polaroidy, a nakonec důkazy k dalším děsivým událostem. Dramatický příběh plný emocí se dotýká i řady důležitých témat, o kterých se s mladými pořád dostatečně nemluví. Mezi nimi je například téma deprese, psychických problémů, sexuálního násilí, alkoholu i drog.

Teen Wolf

Středoškolský outsider Scott je jednoho večera v lese napaden vlkodlakem. Ze souboje vyvázne jen s kousnutím, ale právě to úplně změní jeho život. Začne se měnit jak fyzicky, tak psychicky a konečně se mu dostane uznání a obdivu, po kterém tak dlouho toužil. Je ale opravdu o co stát? A jak se vypořádá se svými novými schopnostmi?

Přestože jde o seriál o vlkodlacích, je to příběh o proměně a zakázané lásce, kterou dospívající prožívají. Příběh nám nabízí odlišný pohled na dospívání a běžné problémy dnešních teenagerů, a to ve formě hororu, kde nechybí ani troška komedie. 

The end of the f***ing world

Příběh dvou netypických teenagerů – Jamese, který za sebou má už několik vražd zvířat a myslí si o sobě, že je psychopat a nezávislé Alyssy, která nesnáší svou rodinu a žije si podle vlastních pravidel, je hodně neobvyklý už od začátku. Možná právě proto si ho ale tolik zamilujete. Je těžké s touto dvojicí na jejich společné dobrodružné cestě sympatizovat, ale postupně si k nim vytvoříte zvláštní pouto a ze seriálu nebudete moct spustit oči. Jde o jakousi dramatickou černou komedii, které nechybí kriminální ani romantická zápletka a zkrátka dokáže skutečně překvapit.

Zdroje: