Policie Modrava: Už v neděli večer se objeví v první epizodě parta sehraných kriminalistů u muže s prostřelenou hlavou

Policie Modrava: Už v neděli večer se objeví v první epizodě parta sehraných kriminalistů u muže s prostřelenou hlavou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
I diváci, kteří nemají Voyo, se konečně dočkají nové a poslední série oblíbeného seriálu Policie Modrava. Už tuto neděli 4. 9. přichází do večerního vysílání první díl závěrečné řady Policie Modrava.

Kapitánka Jana Vinická (Soňa Norisová) bude tentokrát řešit smrt muže nalezeného v autě na opuštěné lesní cestě s prostřelenou hlavou. A jak to vypadá, jde o bývalého kolegu od policie, který neunesl rozvod, začal pít a po problémech v práci musel své místo opustit. Rozhodl se dělat to, co umí, a založil si agenturu, ve které pracoval jako soukromé očko. Jenže brzy přišel na to, že kromě honoráře za odvedenou práci si může také přilepšit bokem. Jaká panička, kterou nachytá s milencem, by za kompromitující fotografie nezaplatila?

Je tedy jasné, že si nemorální detektiv uměl snadno udělat nepřátele. Stojí za jeho smrtí někdo, koho vyfotil a vydíral? Nebo je všechno jinak, než se zdá?

Vše se nebude točit jen kolem vražd. S prací u policie se loučí sympatický major Koutný (Jaroslav Satoranský), který byl tak trochu Janě Vinické mentorem, a hlavně dlouholetým přítelem. Koutný se do penze těší, chce si užívat pobyt na chalupě, kterou si na Šumavě pořídil. Jen má na stole poslední případ a chce po sobě zanechat pořádek a všechny případy uzavřené. Trochu ho tlačí čas. Jeho nástupce už přijde za pár dní a bohužel se mu nepodařilo na své místo prosadit Vinickou.

Je však otázkou, zda major opravdu vydrží jen chodit na procházky a kochat se krásami kraje. Zločin totiž nikdy nespí, a tak mají policisté z Kašperských Hor stále co na práci a porada zkušeného policisty se jim může hodit.

Jeho znalosti se ostatně ukážou jako zásadní už v momentě nálezu další mrtvoly s prostřelenou hlavou v autě stojícím v lese. Major usnadnil policistům identifikaci mrtvoly, protože muž, který zemřel násilnou smrtí, byl jeho kolega Luděk Švejda.

zavražděný detektiv v autě, zdroj: TV Nova

Jana Vinická tak musí se svým týmem co nejdříve odhalit vraha, a proto musí odmítnout pozvání přítele na atraktivní cestu do zahraničí, kam majitel sklárny jede kvůli obchodním záležitostem. Romantické cestování ve dvou se tak odkládá na neurčito.

Vyšetřování v nočním klubu, zdroj: TV Nova

Vyšetřování policisty zavede mimo jiné do nočního klubu Venezia, protože stopy naznačují, že zavražděný tady mohl mít s jednou z dívek pletky.

Scény z klubu se natáčely v reálném panském klubu Bolero v Železné Rudě, a dokonce si v nich zahrály i skutečné tanečnice předvádějící své umění u tyče. Zbytek osazenstva klubu tvořil komparz.

Nenechte si ujít první epizodu už 4. září ve 20:20 na TV Nova (už teď na Voyo).

Zdroje článku:
  • Press TV Nova,
  • autorský článek