Policie Modrava: Jaroslava Stránská, která hraje postavu Lucie Krásenské, přišla za tragických okolností v mládí o dceru

Policie Modrava: Jaroslava Stránská, která hraje postavu Lucie Krásenské, přišla za tragických okolností v mládí o dceru
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Policistka Lucie Krásenská se vrací i ve čtvrté sérii a opět bude po Šumavě často pobíhat v sukni a lodičkách. Režisér Soukup chce vidět její nohy! Přestože je Stránské 53 let, vypadá neuvěřitelně dobře a směle si může troufnout hrát třicátnici.

Přitom Jaroslava nefandí plastikám, a dokonce se ani neomezuje v jídle. Tvrdí, že za tím budou geny a pozitivní přístup k životu, který si snaží i přes nelehké životní zkoušky udržet.

Starší generaci diváků bude obličej herečky povědomý, ale možná si nevybaví odkud. Pravdou je, že teď vypadá mnohem lépe než v šestnácti letech, kdy studovala konzervatoř a musela se povinně zúčastnit konkurzu na film Discopříběh, který netočil nikdo jiný než Soukup, který stojí za seriálem Modrava.

A Jaroslava tehdy i přes své nízké sebevědomí konkurz vyhrála, a tak se stala kadeřnicí, která ostříhala ve filmu Rudlu Hrušínského dohola. Discopříběh se na televizní obrazovky každý rok vrací, a přestože není Stránská žádnou hvězdou, právě díky tomuto snímku si ji diváci pamatují. A samozřejmě ji popularitu přinesl i seriál Policie Modrava.

„Už třináct let hraji třicátnici, a to ve svých třiapadesáti letech. Je to těžší a těžší, v posledních dílech už je vidět, že to třicátnice není, ale samozřejmě v seriálu stárnu jako všichni ostatní,“ 

svěřila se Super.cz Jaroslava Stránská na tiskové konferenci seriálu Policie Modrava.

Lucie Krásenská a Jana Vinická, zdroj: TV Nova

V roce 2017 se herečka provdala za svého dlouholetého přítele Pavla Hollitzera, se kterým byla v té době už 19 let. Svatbu plánovali dlouho, ale protože Jarka trvala na období, kdy vše kvete, nějak jim to stále nevycházelo.

Stejně jako Petra Martincová, která si ve čtvrté řadě zahraje zdravotní sestru, i Jarka si prožila tragédii, když jí zemřela půlroční dcera.

Otěhotněla ještě na škole, ale rozhodla se dítě mít a porodila v termínu holčičku. Museli jí však po porodu vyměnit krev a dozvěděla se, že má slabší srdce.

Po porodu se rozhodla, že s pomocí rodiny školu dodělá, a tak každý den dojížděla vlakem do školy. Jednoho dne ji na nádraží čekal manžel a tchán, aby jí řekli, že je její dcera mrtvá. Zemřela na syndrom náhlého úmrtí, pravděpodobně kvůli zúžené srdeční chlopni.

Jaroslava tak skončila na psychiatrii a pod sedativy. Ta ovšem nic nevyřešila a svou bolest nad ztrátou si stejně musela prožít. Ale tím to neskončilo. Další dítě se nedařilo a ani adopce nevyšla. Potom přišly hádky a manželství se rozpadlo. V době rozvodu jí zemřela matka a krátce poté i otec a babička.

Je až s podivem, jak pozitivní a usměvavá Jaroslava Stránská je, přestože tvrdí, že ani čas její rány nezahojil a že se se smrtí dítěte smířit nedá.

S osudem se dokázala poprat hlavně díky práci, a nakonec s novým partnerem vychovala jeho dceru, a tak si bude užívat i radosti babičky. A když se v roce 2017 vdala, svatební cestu strávila na Šumavě, protože už za sebou měla natáčení seriálu a kraj ji okouzlil.

Zdroje článku: