Žhavé novinky z Policie Modrava: Kdo má šarmu na rozdávání a kdo dostal roli z protekce

Žhavé novinky z Policie Modrava: Kdo má šarmu na rozdávání a kdo dostal roli z protekce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na světě je první epizoda poslední série a na Nově bude k vidění v neděli. Do domovů tak vnese čerstvý vzduch z nejmalebnějšího koutu Česka. A co je nového? Major Koutný se chystá do penze a Vinická dřevomorka sežrala chaloupku. Obyvatelé se stále mordují, a tak má celý tým pořád ruce plné práce.

Po natáčení se filmaři rozhodli natočit ještě dokument o filmu, a tak je režisér Soukup vodil po horách a ukazoval jim lokace, které v seriálu byly a ještě budou. Diváci tak dostanou možnost srovnat, jak moc se seriálová Šumava podobá té reálné.

Natáčení bylo trochu komplikované, protože se hodně točilo v chráněných zónách a vše se muselo kvůli povolení dlouho a podrobně domlouvat, aby se filmaři mohli v lokalitě pohybovat.

Podle režiséra je čtvrtá řada stejně zajímavá jako předchozí série a s největší pravděpodobností osloví hlavně ženské publikum, jak to bylo v předchozích sériích. Ženy oceňují hlavně osobní příběhy a práci policie bez nereálných stříleček, které většinou k seriálu přitahují hlavně muže. Poslední čtyřicátý díl má být hodně dojemný.

Vinická a Koutný, zdroj: TV Nova

Jana Vinická si rozhodně i s přibývajícím věkem zachovala charisma a Soňa Norisová může být na svou roli náležitě pyšná. I ona se loučila se seriálem trochu nostalgicky, protože na natáčení jezdila vždy se synem a zavzpomínala, že pilotní film točila, když mu bylo něco přes dva roky a letos už ji doprovázel patnáctiletý dorostenec, který si za ty roky Šumavu zamiloval stejně jako ona.

Uvedla také, že poslední sérii trochu komplikovalo množství turistů, kteří se rozhodli tento pěkný kout země prozkoumat a samozřejmě je také přitáhlo předem ohlášené natáčení nové série Policie Modrava.

První epizoda Útěk do Tarify

Na Modravě se začíná pěkně zostra –⁠ hned jde o mrtvolu. Major Koutný přiváží z Klatov Vinické špatnou zprávu, že jeho místo bohužel nedostane, ale ona to bere jako osudové znamení, že má zůstat tam, kde je. Vždyť je tam spokojená.

Do seriálu přichází nová postava. Místní doktor si konečně pořizuje zdravotní sestru. Zahraje si ji Petra Martincová (51). Roli si vyprosila na svém manželovi, kterým není nikdo jiný než sám režisér Soukup.

Martincová, zdroj: Pavel Gwužď  / Nextfoto

Martincovou si budete pamatovat jako Boženku z filmové trilogie Byl jednou jeden polda. Právě tam se s o dvacet let starším režisérem sblížila. Martincová se na obrazovkách vyskytuje spíše v malých rolích, protože po herecké příležitosti ve filmu Jak ukrást Dagmaru (2001), se o ni režiséři zrovna neprali, a tak začala pracovat v cestovním ruchu.

Usměvavá herečka vlastně stojí za vznikem celého seriálu, protože už před lety žádala manžela, aby jí napsal nějaký seriál jako „Doktor z hor“, kde by si zahrála. Jaroslav Soukup má chatu na Šumavě a prostředí dobře zná, takže bylo jasné, kam seriál umístí.

Jenže z televize přišel požadavek na krimi žánr a Martincová se na vážnou roli necítila, takže její naděje na velkou hereckou příležitost pohasla. Alespoň ve čtvrté sérii se tedy dočkala vedlejší role, kde dostane svůj prostor a nebude moc spojovaná s kriminální zápletkou.

Martincová je s výrazně starším manželem spokojená, ale jejích manželství si prošlo velice smutným obdobím. Hned poté, co se vzali, začali pracovat na dítěti. To se jim ale přes veškerou snahu nikdy nepodařilo. Poprvé otěhotněla hned dva měsíce po svatbě a potom během následujících osmi let ještě šestkrát. Vždy potratila. Jak jí lékařka sdělila, byl to genetický problém a tělo se bránilo takový plod donosit. Dítě tak zůstalo pouhým snem.

Po čtyřech letech se tak pod taktovkou manžela vrací „Boženka z Poldy“ k herecké profesi.

Zdroj článku:
  • autorský článek