Survivor Česko & Slovensko 2023: Loňský vítěz Vláďa Čapek prozradil, na co myslel, když zíral na holky v plavkách

Survivor Česko & Slovensko 2023: Loňský vítěz Vláďa Čapek prozradil, na co myslel, když zíral na holky v plavkách
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vláďa Čapek si rád občas zavzpomíná na největší dobrodružství svého života a také pravidelně sleduje další ročník reality show v různých zemích. Rád se podělil i o svůj tip na vítěze letošního ročníku. Jasně vidí potenciál u žen, a to i přesto, že je mužská část soutěžících poměrně jasně podceňuje.

Láďa uvádí, že velice dobře se uvedly Kateřina (moderátorka), Andrea (Miss ČR) a Bára (pokerová hráčka). Také je přesvědčený, že soutěž mohou vyhrát jen lidé, kteří mají nejvíce informací o strategiích ostatních hráčů. Určitě se daleko nedostanou ti, kdo se jen vezou. Silní taktici je jen využijí a potom se jich zbaví.

Podle vítěze loňského ročníku není dobrá ani strategie, kterou zvolil Jirka, který začal už od druhého dne pletichařit, ale dělá to tak okatě, že to o něm všichni vědí. S největší pravděpodobností se ho také všichni budou chtít co nejdříve zbavit.

Informace se mají získávat nenápadně. Jako příklad uvedl dvojnásobného vítěze americké soutěže o přežití, který zašel tak daleko, že si dokázal vytvořit skrýše blízko míst, kam chodili ostatní tajně hovořit a měl tak hodně informací z první ruky.

Nejzábavnější je podle něj fotbalista Petr Švancara, ale je otázkou, jak se vypořádá s hladem, a jestli mu humor vydrží.

Švancara, Pítr a Bára, zdroj: TV Nova

podcastu Blesku se také podělil o svou zkušenost, když se kolem něj po celé tři měsíce pohybovaly hezké holky jen v plavkách. Na ostrově údajně nikdo nemá na milostné hrátky ani pomyšlení. A to i přesto, že jsou všichni poměrně málo odění a spí blízko sebe. Vláďa přiznal, že když se díval na hezké holky ve vodě, myslel u toho na jídlo. Hlad je tam nejintenzivnějším pocitem, který soutěžící mají a prakticky ho nelze vytěsnit z hlavy. Mysl je neustále zaměřená na to, jak uspokojit prázdný žaludek.

Každý, kdo se rozhodne trávit čas v této show, by se měl podle Vládi naučit rozdělávat oheň. A to nejen teoreticky, ale vyzkoušet si to. Vzhledem k tomu, že účastníci mají dostatek pitné vody, představuje schopnost založit oheň základní výhodu. Po zkušenosti z ostrova si také hodně cenil kastrolu, ve kterém si mohli vařit a třeba si obstarat sůl. I když byl často k dispozici jen kokos, díky hrnci si ho mohli připravit i jinak. Důležitá byla i sekera. Pro trochu pohody je zásadní mít dobrou střechu přístřešku. Problém je, že jak palmové listy vysychají, střecha se musí stále opravovat, jinak není šance se alespoň trochu vyspat.

Spaní podle loňského vítěze představuje velký problém, protože prkna jsou tvrdá. Spát lze jen na zádech, chybí polštář, z džungle se ozývají podezřelé zvuky, slyšet je i moře. Všechno je navíc pořád vlhké. Když potom ještě selže střecha, je to hodně nepříjemné.

S jídlem je to obtížné. Na první pohled to vypadá, že na ostrově by se mělo dát jídlo obstarat. Ptáci se lovit nesmí, protože jsou chránění, nejvíce krabů je tam jednoho druhu, který není jedlý. Drobné škeble, které ukrývají plže, jsou spíše vzácné. V místě bylo ještě hodně drobných ještěrek, ale byly tak malé, že nikdo ani nezkoušel je lovit. Vláďa našel jednou hada, ale protože se napřed šel zeptat, zda by nemohl být jedovatý, už ho potom nenašel.

Také upozornil na to, že všude jsou stále kamery a stovka lidí, kteří se starají o to, aby vše fungovalo. Zdánlivou opuštěnost a romantickou samotu mohou vidět jen diváci. Soutěžící žádné soukromí nemají.

Zdroje článku: