KVÍZ: Ověřte si, jak dobře znáte seriál Beverly Hills 90210

KVÍZ: Ověřte si, jak dobře znáte seriál Beverly Hills 90210
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Otestujte si, jak dobře si pamatujete kultovní seriál Beverly Hills 90210. Možná se dozvíte i něco, co jste dosud netušili.

Asi neexistuje nikdo, kdo žil v 90. letech a neviděl alespoň jeden díl seriálu Beverly Hills 90210. Spolu s Pobřežní hlídkou a Přáteli patřil k fenoménům své doby. Miliony lidí s napětím sledovali, jak dopadne nekonečná love story mezi Brendou, Kelly a Dylanem, jestli Donna opravdu zůstane pannou až do svatby a jak daleko to dotáhne ctižádostivá Andrea. Pokud jste seriál sledovali také, otestujte si svou paměť v našem kvízu.

Co jste možná o seriálu Beverly Hills 90210 nevěděli

Seriál vytvořil v 90. letech 20. století pro společnost Fox teprve sedmadvacetiletý Darren Star. Casting byl poměrně náročný, herci se vybírali dlouho, Shannen Doherty (Brenda) konkurz dle svých slov úplně zkazila, ale stejně ji nakonec vybrali. Jason Priestley (Brandon) byl do své role obsazen v pátek odpoledne, a to s tím, že v pondělí ráno se začne natáčet. Luke Perry (Dylan) měl ztvárnit pouze epizodní roli, ale získal si srdce diváků (respektive hlavně divaček), a proto si producent, Aaron Spelling, prosadil, že Dylan bude v seriálu trvale.

Když už je řeč o Spellingovi, jeho dcera Tori Spelling (Donna) šla na konkurz pod falešným jménem, aby nebyla s otcem spojována. Ucházela se o roli Andrey, kterou ale nezískala. Chtěla však v seriálu hrát, a proto se její otec zasadil o to, aby dostala roli Donny. Její charakter byl schválně velmi cudný a slušný a otec údajně její scénář dosti cenzuroval.

Nejproblematičtější postava

Zajímavé jsou také okolnosti ohledně Gabrielle Carteris, která hrála ambiciózní redaktorku školních novin Andreu Zuckermanovou. Andree bylo 16 let, ale herečce bylo ve skutečnosti už 29 let. Při castingu o svém věku lhala a řešila pak s právníkem, jak smlouvu podepsat, aniž by vyšel najevo její skutečný věk.

Ten jí poradil, že po právní stránce bude vše v pořádku, když do smlouvy uvede, že je starší 21 let. Aby toho nebylo málo, Gabrielle v páté sérii seriálu otěhotněla, což přinutilo neochotné scénáristy vytvořit příběh, v němž otěhotní i její postava. Po této sezóně byla její postava ze seriálu vyškrtnuta, objevila se však ještě v několika dalších epizodách.

Tak jak se vám v kvízu dařilo? Zkuste otestovat i své známé!

Zdroje článku: