Ulice: Vojtův trenér si drze řekne o úplatek. Do boje proti němu povolá Karla novináře Tomáška

Ulice: Vojtův trenér si drze řekne o úplatek. Do boje proti němu povolá Karla novináře Tomáška
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když si trenér z Vojtova klubu řekne o úplatek, aby chlapci vůbec umožnil účastnit se zápasů, v Karle se probudí zlá policistka. Je jasné, že to tomu mizerovi nesmí projít, ale vyzrát na něj bude oříšek. Naštěstí ji kolega Jirka přivede na nápad oslovit redaktora Tomáška.

Peníze hýbou Vojtovým fotbalovým klubem

Vojta (Felix Šrámek) chodí do prestižního fotbalového klubu, který by měl v ideálním případě proměnit jeho talent v zářivou budoucnost. Tak to alespoň vidí jeho největší fanoušek Luboš (Rostislav Novák). Samotného chlapce však poslední dobou fotbal už vůbec nebaví, nejen proto, že si na novém místě nenašel kamarády. Hlavně ho trápí přístup trenéra a jeho asistenta. Obava z případné šikany a skutečnost, že Vojta nebývá téměř vůbec nasazován do zápasů, přimějí Kryštofa (Kryštof Rímský) začít jednat a domluvit si s trenérem schůzku. To, co se při ní dozví, jím pořádně otřese.

Luboš se těší na Vojtův zápas. Čeká ho zklamání.
Luboš se těší na Vojtův zápas. Čeká ho zklamání. | Zdroj: TV Nova

Z trenéra se vyklube naprosto bezcharakterní člověk zvyklý na to, že mu vše prochází a že mu všichni vycházejí vstříc. Ne zcela přímo, ale chytře a nenápadně si Márovi řekne o úplatek. To, zda se Vojta vůbec dostane k míči a získá šanci zazářit, totiž záleží na určité snaze jeho rodičů – štědré finanční snaze.

Kryštof má co dělat, aby s trenérem nevyrazil dveře, a když se o podrobnostech jejich rozhovoru dozví policistka Karla (Markéta Stehlíková), bez dlouhého váhání zahájí protiútok. Nechce, aby Vojta dál chodil do klubu, kde ho ovlivňuje taková osoba, a tak se s Kryštofem dohodnou, že syna odhlásí. Luboše to jistě zamrzí, ale to teď není prvořadé. Vojta sám vyjádří přání vrátit se do bývalého klubu, kde měl přátele a kde ho fotbal ještě bavil. Podle Luboše by to byl pro jeho kariéru velký krok zpět, co je však důležitější? Duševní pohoda a radost ze sportu, anebo hvězdný vzestup mezi elitu?

Luboš sám si bude chtít na trenéra došlápnout.
Luboš sám si bude chtít na trenéra došlápnout. | Zdroj: TV Nova

Co Ulice ukazuje, to se bohužel opravdu děje

Nebyla by to Karla, aby trenéra nechala vyváznout bez trestu. Rozhodne se ho za pomoci speciálního nahrávacího zařízení přistihnout, jak si říká o úplatek, a tím proti němu získat důkaz. Bohužel je dotyčný příliš zkušený a vychytralý na to, aby takovou věc zmínil přímo. Ani podle Jirky Hermana (Jan Holík) výsledná nahrávka nebude stačit na žádné obvinění.

Naskytne se ovšem jiný nápad – zapojit do hry novináře Dalibora Tomáška (Petr Uhlík) a požádat ho, aby o kauze napsal článek. Zbývá jen získat na svou stranu rodiče dalších kluků, s nimiž trenér zametal. Podaří se to? Doufejme, že ano. Diváci mají ale o čem spekulovat a někteří dodávají, že Ulice touto dějovou linkou poukazuje na další důležité téma přímo ze života.

„Takového trenéra by měli okamžitě vyhodit, to je hrubé porušení fotbalového svazu. Žádný trenér nemá právo si říkat o úplatky, to by se mu nemuselo vyplatit.“

„Nemá, ale bohužel se to tak děje, vlastní zkušenost se synem též při fotbale.“

„Dobře to píšou a točí, většina věcí, na které poukazují, se děje.“

„Realita vrcholového sportu. Kolik talentů takto se sportem skončilo…“

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři