Herečka Vlasta Mészarosová, průvodčí s culíčky ze Slunce, seno, jahody: Její život i smrt zahaluje tajemství

Herečka Vlasta Mészarosová, průvodčí s culíčky ze Slunce, seno, jahody: Její život i smrt zahaluje tajemství
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když se řekne jméno Vlasta Mészarosová, málokdo si vybaví, že jde o původem slovenskou herečku, která jako sedmnáctiletá debutovala v komedii Zdeňka Trošky Slunce, seno, jahody. Zahrála si malou, ale přesto výraznou roli usměvavé průvodčí s culíčky.

Mihla se pak ještě v dalších třech filmech a také v pokračování letní komedie Zdeňka Trošky – a pak se po ní slehla zem. Dodnes se spekuluje o tom, jak žila a proč (a jak) zemřela.

Zazářila, a pak její hvězda rychle zhasla

Zdeněk Troška ve své letní trilogii dal příležitost mnoha nehercům nebo začínajícím hercům. Mezi nimi byla i Vlasta Mészarosová. Díky roli průvodčí se stala na chvíli hvězdou, pak si ale zahrála jen v dalších třech filmech včetně komedie Copak je to za vojáka. Ani sám Zdeněk Troška toho o ní moc nevěděl, na natáčení s ní ale vždy rád vzpomínal. Že měla talent, to se jí upřít nedalo, je škoda, že jej neuměla lépe zúročit a nepodařilo se jí se více prosadit.

Čtěte také: Dokonalý muž, dokonalá žena: Nejkrásnější česká herecká dvojice oslavila 44. výročí svatby

Drogy jí měly zničit život

V médiích a bulvárních plátcích se hodně spekulovalo o tom, že kariéru si herečka pohřbila sama, protože začala brát drogy. Nikdo ale neví, jestli to byla skutečně pravda, nebo jen nějaký drb. Pravdou ale je, že herečka zemřela velmi mladá za nevyjasněných okolností – a vlastně není znám ani přesný datum, kdy se herečka narodila nebo zemřela. Okolo celé Vlasty Mészarosové se tak vznáší otazníky.

Čtěte také: Slunce, seno, ufoni aneb proč slavná trilogie neměla pokračování

Jak zemřela

Neví se ani, na co konkrétně zemřela a v kolika letech. Některé zdroje uvádějí, že zemřela ve věku nedožitých čtyřiceti let, někde se zase uvádí, že jí v době smrti bylo již pětačtyřicet let. V roce 2010 se v médiích pouze začala objevovat informace, že je slavná průvodčí, která nezastavuje, protože mají zpoždění – a vlak pouze přibrzďuje, po smrti. Zemřít měla údajně díky své závislosti na drogách, spekuluje se i o tom, že trpěla vrozenou srdeční vadou.

Jak to ve skutečnosti bylo, se už asi nedozvíme.