Dokonalý muž, dokonalá žena: Nejkrásnější česká herecká dvojice oslavila 44. výročí svatby

Dokonalý muž, dokonalá žena: Nejkrásnější česká herecká dvojice oslavila 44. výročí svatby
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je jen málo takových pevných manželských vztahů, natož na poli showbyznysu. Příběh Libuše Šafránkové a Josefa Abrháma je jako z pohádky. Seznámili se v divadle, zahráli si spolu na filmovém plátně a v soukromí jsou si vzájemnou oporou.

Osudové setkání

Seznámili se v Činoherním klubu, oba pochází z Moravy a milují divadlo, a právě to je propojilo. Dlouho se z vpovzdálí okukovali až si spolu zahráli v Poprasku na Laguně a jiskra přeskočila. Josef Ambrhám byl právě ve vztahu s Naďou Urbánkovou, ale mladá Libuška mu učarovala natolik, že vztah opustil.

Zahráli si spolu v řadě filmů

Nejmilejší společnou komedií zůstává Vrchní, prchni! Nezapomenutelná je slavná scéna, kdy Libuše ve dveřích vlepí svému skutečnému i hereckému manželovi poctivou facku. Těm dvěma to spolu před kamerou náramně slušelo, a tak je režiséři rádi obsazovali společně i v dalších filmech. Co od sebe navzájem jako manželé mohou čekat, si vyjasnili v romantické komedii Svatební cesta do Jiljí. Před kamerou nemuseli ani moc hrát a jasné bylo, že nejlépe jim to jde, když táhnou za jeden provaz. Ve vhledu do manželství pokračovali v krátkém televizním filmu Dokonalý muž, dokonalá žena, komediálně zde zahráli manželské scénky, jež se odehrají snad v každém partnerském vztahu. Slušelo jim to i jako manželům z židovské rodiny ve válečném dramatu Všichni moji blízcí. Zatím naposledy se společně před kamerou objevili ve snímku Přijde letos Ježíšek?

Spolu jsme je mohli vidět také v několika televizních seriálech, z nichž jmenujme Cirkus Humberto a Náhrdelník. Manželé si přál také Dietl v legendárním Nemocnici na kraji města. Šafránková měla hrát Alžbětu Čeňkovou, do situace však vstoupila šťastná událost v podobě malého Josefa Abrháma. Role se nakonec chopila Eliška Balzerová. O možnost zahrát si v Nemocnici ale Libuše nepřišla. V moderním pokračování seriálu se chopila alespoň role pacientky Anny.

Dnes už jsou Josef s Libuší několikanásobní prarodiče, jejich syn je obdařil dokonce pěti vnoučaty.