Ano, šéfe: Jak to vypadá v mladoboleslavské Retro Restauraci Asie dnes


Reakce k článku
Podělte se o svou reakciPřed dvěma měsíci jsem tu byl, teď se vracím zkontrolovat, jestli moje slova padla na úrodnou půdu. Navíc od doby, co vím, že se sem vracíme, myslím v jednom kuse na zácuc,
usmívá se šéf.
Návrat na místo činu
Je to trochu přepadovka,
směje se tým. Naštěstí šéf se zde cítí skoro jako doma.
Oproti minule se na jídelním lístku objevily nějaké změny. To je dobrý, něco jsme tu zanechali. Tak snad to nepohřbilo místní byznys.
Šéf zase otestuje kung-pao a také to, co si tým restaurace myslí, že by si měl dát. U stolu zjistí, že thajské kari frčí, což je jistě pozitivní zpráva. Taštičky by si zasloužily více ochutit, kung-pao je nezničitelná tradice a kupodivu nově je adekvátní, vlastně vše chutná, jako by si s tím někdo dal víc práce.
Mám z téhle návštěvy pocit, že se tu něco odehrálo. Příjemná změna,
dodá Zdeněk. A jedna další změna je hvězdička nalepená na vchodových dveřích. Šéf sám dostane při loučení dárek. Tři hvězdy. Kam si je nalepí?
Mlsná reportérka na návštěvě v restauraci
Reportérka z Extra.cz ocenila interiér restaurace, který působí stylově, ale je trochu tmavý. Retro zařízení pochválila, stejně jako asijské dekorace.
Nabídku jídel pochválila, je pestrá a je z čeho vybírat. Reportérka se soustředila na dvě jídla, o kterých byla v pořadu zmínka: kung-pao s mandlemi a uzená kachna s mandlemi. Na závěr přidala sladkou tečku v podobě kokosových závitků.
· Kung-pao v kuřecí variantě (205 Kč) označila jako chutné, porce byla velká. Rýže (45 Kč) se podávala zvlášť. Mandlemi kuchař nešetřil, a v jeho klasickém receptu není zelenina. Jídlo bylo spíš sladší, než lehce pikantní, jak je uvedeno v menu.
· Uzená kachna (275 Kč) byla naopak pikantní až moc, ale zelenina byla dobře připravená a rýže trochu pikantní dojem zmírnila. Porce byla opravdu velká.
· Kokosové závitky plněné rýží, s křupavou krustou a polité karamelem byly podle reportérky to nejlepší, co v restauraci ochutnala.
Co návštěva Zdeňka dala majiteli Vratislavu Navrátilovi?
Jsem rád, že jsem do toho šel. Trochu jsme předělali jídla, upravili jídelníček. Zdeněk je člověk, se kterým jsem dodnes v kontaktu, nemůžu na něj říct jediné špatné slovo. Jsme na trhu 53 let, máme stálé hosty. Takže ta změna nemohla být tak radikální, jako specifická restaurace si ji nemůžeme dovolit, a zklamat tak zákazníky, kteří k nám roky chodí na svá oblíbená jídla. Snad to lidé z dílu pochopili.
Vratislav by si podobnou akci s šéfem klidně zopakoval, ale pokud jde o celý štáb, už tak nadšená nebyl, přestože chápe, že jejich postupy mají asi smysl. Nelíbilo se mu, že při „zátěžáku“ nechali lidi před restaurací čekat, potom je pustili dovnitř, všechny najednou a hodinu je nechali sedět i bez možnosti objednat si něco k pití. Potom na mávnutí ruky se začalo natáčet. Je jasné, že lidé už byli nervózní a obsluha také. Proto to bylo pro všechny extrémně náročné a kuchyně nedokázala obsloužit 40 lidí najednou. Na personálu to potom bylo vidět.
Majitel dodává:
Zůstaneme takoví, jací jsme byli. Když budete mít chuť přijet, najdete v nabídce klasiku i novinky, které jsme vytvořili za přispění Zdeňka. A tím moc děkujeme.
Některá jídla, která Zdeněk doporučil, byla z nabídky stažená, protože je hosté nechtěli. Uplatnění nenašla ani rybí omáčka a z menu byly vyřazené ryby, protože pro styl restaurace nebyly vhodné.
Reakce k článku
Podělte se o svou reakci