Ulice a schovaný dopis pro Ježíška: Co si Vojta přeje k Vánocům?

Ulice a schovaný dopis pro Ježíška: Co si Vojta přeje k Vánocům?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Karla schovává Vojtův dopis pro Ježíška před Věrou. Komu ho však nezatají, bude Kryštof. Oba donutí se nad sebou zamyslet. Šimon chce najít malého kluka, se kterým se musel prát, aby se mu omluvil. Anežka čeká na verdikt rodičů. Co dalšího se bude dít ve 4377. dílu?

Přátelské posezení ve čtyřech se úplně nepovedlo. Stačila jedna malá Karlina poznámka, která naprosto nic neznamenala, a Kryštof ji bral jako útok. Do sporu se zamíchali i Tony s Dominikou, a tak Dominika s Karlou raději vyklidily pole a šly se pobavit samy. Karla se dostala domů až k ránu a v dost podroušeném stavu. Nebyla schopna se ani svléknout. Jen stále dokola Kryštofovi opakovala, jak je jí všechno líto a že se nemůžou rozejít. 

Ráno se Karla probouzí s nepříjemnou kocovinou. Kryštof se překvapivě chopí všech domácích povinností a péčí o děti bez jakéhokoliv křiku a výčitek na Karlin účet. Karla se vyptává, jestli moc nevyváděla nebo neříkala nesmysly. Samozřejmě má strach, jak bude Kryštof reagovat. Ten to znovu vezme docela přívětivě. Vlastně velmi přívětivě – vzhledem k uplynulým týdnům zalitých věčnými hádkami. 

Kryštof přehodnotí své chování ke Karle
Zdroj: TV Nova | Kryštof přehodnotí své chování ke Karle

Když se dá Karla dohromady, shání se po dopisu, který Vojta napsal Ježíškovi a dal ho s Věrou za okno. Věra Karle poradí, kde dopis najde, a tak se Karla hned pustí do jeho čtení.

Když Věra později dorazí ke Karle a Kryštofovi domů, zajímá se, co si Vojta k Vánocům přeje. Karla jí však tvrdí, že dopis nenašla, a tak Věra začíná panikařit. Karla má pádný důvod ho Věře neukazovat. Stojí v něm totiž, že si Vojta nejvíc ze všeho přeje, aby se rodiče nehádali a měli se zase rádi. Kryštofa i Karlu Vojtovo přání úplně srazí na kolena, je jim oběma do breku, ale na druhou stranu je to donutí se nad sebou a jejich vztahem konečně zamyslet. Večer se oba budou snažit se k sobě znovu přiblížit.  

Anežka se po návratu ze Švýcarska dozvídá překvapivou novinku. Její bratr Michal, naprostý odpůrce školy a jakýchkoliv školních aktivit, se s Žofkou doučuje češtinu. Těžko říct, co Anežku překvapuje víc, jestli to, že se doučuje, nebo s kým se doučuje. Hned, co se přivítá se Žofkou, vyzvídá, jak je možné, že se s Michalem učí. Žofka jí vysvětluje, jak to celé ve skutečnosti je, a že je Michal skvělý, že jí takhle pomáhá.

Víc než na Michala se Žofkou je však Anežka zvědavá na to, jak to dopadne s ní. Její rodiče se totiž chystají jet do Drážďan prohlédnout si školu, od které Anežka dostala stipendium. 

Anežka chce studovat v Drážďanech
Zdroj: TV Nova | Anežka chce studovat v Drážďanech

Šimon se dá do řeči s Romanovou sestrou. Zdá se, že si rozumějí a že si navzájem padli do oka. Říká Šimonovi, že viděla video, na kterém ho Roman nutí prát se s tím malým klukem. Šimona v tu ránu přejde úsměv a padnou na něj výčitky svědomí. Rád by se tomu klukovi omluvil, ale nezná ani jeho jméno. 

Zdroj článku:
  • Autorský text