2021 končí, a Netflix nám letos dopřál některé opravdu skvostné kousky: Toto jsou nejlepší letošní filmy Netflixu – 1. díl

2021 končí, a Netflix nám letos dopřál některé opravdu skvostné kousky: Toto jsou nejlepší letošní filmy Netflixu – 1. díl
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Celosvětová pandemie zasáhla několik pracovních odvětví, a i filmový svět měl několik překážek – především, protože byla zavřená kina. Proto existuje jeden jasný vítěz: Netflix. Toto jsou nejlepší filmy na Netflixu z tohoto roku.

Střípky ženy

Hned na začátku roku nám maďarský režisér Kornél Mundruczó (s aktivní podporou svých dvou hlavních představitelů Vanessy Kirbyové a Shia LaBeoufa) vrazil obrovskou dýku přímo do srdce – a my jsme se z bolesti ještě úplně nevzpamatovali: Během prvních 30 minut intenzivního dramatu jsme svědky domácího porodu, který končí smrtí dítěte. Během toho neexistuje žádný střih a žádné odvrácení se kamery od traumatické akce.

Poté následuje tichý manifest smutku, který už sice není tak chytlavý jako začátek filmu, přesto za sebou zanechává emocionální jizvy.

Armáda mrtvých

Co se stane, když zkombinujete zombie akce s "Ocean's 11"? Přesně. Film „Armáda mrtvých“. Po vypuknutí zombie epidemie v Las Vegas se skupina žoldáků (včetně Dave Bautisty a Matthiase Schweighöfera) vydala do karanténní zóny, aby provedla největší krádež všech dob.

Lidé byli hodně zvědaví ohledně návratu režiséra Zacka Snydera ke kořenům zombie. Výsledkem je krev stříkající akce v tom nejlepším slova smyslu (podobá se to trochu Tarantinovi). Film si ze sebe dělá srandu, ale bere se aspoň natolik vážně, aby se z něho nestala karikatura. Snyder nám v roce 2021 představil tygří zombie, robotické zombie a alfa zombie, čímž vytvořil zcela nové možnosti ukázat živí mrtví.

Red Notice

Netflix prý do této akční komedie vložil více než 160 milionů amerických dolarů, hlavní herci Dwayne „The Rock“ Johnson, Ryan Reynolds a Gal Gadotová prý sami dostali nejméně 20 milionů amerických dolarů – a to každý z nich! O tom, zda se vynaložené úsilí, a především neuvěřitelné náklady, vyplatily, lze polemizovat, protože „Red Notice“ není nic nového, dokonce částečně plýtvá potenciálem.

Přesto: Dobrodružství tří superhvězd je zábavné, akce dostatečně rychlá na to, aby nevznikla nuda a esteticky je film hodně působivý (především italská scenérie je opravdu hezká).

 

Zdroj: