Výměna manželek a jak to všechno začalo, vzpomínáte?

Výměna manželek a jak to všechno začalo, vzpomínáte?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Diváci se stále vrací k odvysílaným epizodám, protože se ve vysílání občas objevily takové rodiny a příběhy, že to byla naprosto jedinečná příležitost je poznat.

Tento hodně specifický pořad umožňuje lidem nahlédnout do soukromí jiných rodin a třeba se i poučit nebo inspirovat. To může být jedním z důvodů, proč se tato reality show už od roku 2005 stále drží v centru zájmu a lidé se rádi k osudům obyčejných lidí vrací.

První Výměna manželek odstartovala 5. září 2005 a díl je specifický tím, že účastníci šli do nového projektu a netušili, co je čeká. Neměli srovnání. Moderátor ještě upozorňoval na věci, které dnes diváci berou jako samozřejmost. Žena má v náhradní domácnosti oddělený prostor na spaní od náhradního manžela, dostane manuál atd.

Zajímavé bylo, že manželky mohly telefonovat s rodinou. To už v současné době není možné.

Průkopnicemi oblíbeného pořadu byly Alena Kubíčková (43) z Klánovic (Praha) a Eva Němcová (30) ze Žeravic na Hodonínsku. Přestože pořad začínal opatrně a nic v první výměně nebylo extrémní, přece jen každá rodina měla naprosto odlišný životní styl. Ten byl dán nejen tím, že Praha a Žeravice jsou odlišná místa k životu, ale Eva a Evžen byli mladou rodinou s malými dětmi, soustředění hlavně na rodinný život a Alena a Ladislav už měli děti odrostlé a samostatné, mohli si tak už život postavit na jiných hodnotách.

Jak Ladislav podotkl o Evě: „Ještě moc o životě neví.“

Alena byla z náhradní rodiny překvapená, čekaly na ni dvě malé děti (tříletá Anička a osmiměsíční Štěpán). Nějak nepočítala s tím, že by měla až tak malé děti, a vlastně ani nechápala, že někdo dokáže svěřit batole cizímu člověku. Nakonec byl mnohem větším problémem mlčenlivý Evžen, který byl opak společenského muže, se kterým Alena žila.

V telefonátech s manželkou se Evžen chlubil, jak se stará o děti, a vyvolal tak v Evě dojem, že Alena nic nedělá. To ovšem nebyla pravda a Alena se to snažila Evženovi vysvětlit, že žádná žena nemůže mít k cizím dětem takový vztah, jako jejich matka a že to nutně nemusí znamenat, že by je neměla ráda a nedokázala se o ně postarat.

Alena se po čase vyjádřila k Evženovi:

Větším překvapením byl pro mě jejich táta, který mi už na první pohled nesedl. Zdál se být kliďas, ale nekomunikativní, pocity se v něm sbíraly a potom najednou vybuchl. Bylo to tím, že s ním nebyla řeč.

S odstupem času považovala za nejhorší věc, že se nemohla dívat na jeden z ligových hokejových zápasů, protože ve vesnici nešla televize. A to ani v hospodě, kam si na jeden zápas zašla, protože Evžena sport nezajímal a neměl ani naladěný program, kde se vysílal.

Přestože byla Alena na první pohled pohodářka, kamery jí nebyly moc příjemné a svěřila se, že zhubla pět kilo, protože jakmile uvařila a mělo se jíst, kamery se zapnuly a z toho měla nervy.

V druhé domácnosti zase Eva nemohla pochopit, že Matěj (17) a Tadeáš (14) už jsou jednou nohou v dospělosti, a proto i rodina funguje jako skupina dospělých lidí. Eva po krátkém manželství ani nemohla pochopit, že po dvaceti letech si ani její rodina nevystačí s tím, že budou řešit nočník a koupání dětí, ale budou si muset najít společnou řeč s dětmi a také si najít jiný program, kterým vyplní svůj volný čas. Alena a Ladislav podle Evy žili jako kamarádi. Eva prostě jen neměla dost zkušeností, aby věděla, že i rodina se vyvíjí a pokud spolu manželé i poté, co děti odrostou, najdou společnou řeč, záliby a vášně, tak mají vyhráno a zestárnou spolu.

Eva po čase vzpomínala na to, že nenapsala do manuálu, aby náhradní manželka uklízela, protože to brala jako samozřejmost a Alena to s úklidem nepřeháněla.

„V televizi to vypadalo, že jsem až příliš nespokojená, ale já jsem to prostě neuměla skrýt. Pan Kubíček mě jedno vzal do hospody na karty, ale vůbec se mi nevěnoval a bavil se se svými přáteli,“ postěžovala si. Také se jí nelíbil volný styl, kterým rodina žila. Ukázalo se, že i pro jejího muže Evžena byla Výměna manželek velká fuška. Za těch deset dní zhubl o osm kilogramů.

Láďa na závěr zhodnotil rodinu Evy:

„Slušná rodina za hranicí slušnosti. Ti brzy zestárnou.“

Znovu si můžete osudy manželek z 1. série připomenout na VOYO.

Zdroje článku: