Hobit: Šmakova dračí poušť: Kdo dělal všechny kaskadérské kousky sám a kdo v každé volné chvilce hrál ping pong?

Hobit: Šmakova dračí poušť: Kdo dělal všechny kaskadérské kousky sám a kdo v každé volné chvilce hrál ping pong?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Bilbo Pytlík se spolu s ostatními vydává na další dobrodružnou cestu, kterou vede Thorin Pavéza. Tentokrát je jejich úkolem získat zpět Osamělou horu a ztracené království Erebor. I tentokrát jim do cesty vstoupí mnoho překážek, například obří Pavouci, lesní elfové a naposledy stvůra Šmak.

Dokážou pomocí své odvahy a poutem přátelství dokončit svou cestu?

Co dělají herci, když mají volno?

Jelikož se film natáčel od října 2011 do července 2012, bylo natáčení pro herce velmi náročné, hlavně pro Orlanda Blooma, který ve filmu ztvárňuje Legolase. Ten si všechny kaskadérské kousky zahrál sám. Oblíbeným odreagováním se stal pro herce stolní tenis, zvláště Martin Freeman této aktivity využíval každou volnou chvilku. Ale zase třeba herečka Evangeline Lilly se kvůli své roli Tauriel naučila spoustu nových dovedností – ovládat a střílet z luku, zacházet s dýkami, a dokonce bravůrně mluví elfštinou.

I dabéři se na roli musí připravovat

Herec Benedict Cumberbatch propůjčil hlas nestvůře draku Šmakovi. A ačkoliv si ve filmu nezahrál, i tak mu tento úkol dal zabrat, protože strávil hodiny v londýnské Zoo, aby si nastudoval zvuky různých plazů jako je například leguán, varan apod.

Česká kaskadérka si splnila sen

Ve filmu můžeme najít i českou kaskadérku Petru Novotnou, jež při jízdě na koni zaskakuje za herečku Evangeline Lilly. Petra uvedla, že natáčení Hobita byla práce snů. Jiní herci Ian Holm a Christopher Lee se natáčení na Novém Zélandu vůbec nezúčastnili, režisér s nimi musel natáčet v Pinewood Studio v Londýně. Zajímavostí také je, že herci bojovali se zelenými tyčemi, které pak byly počítačově upraveny do skutečných zbraní.

Film si rozhodně nenechte ujít 12. 8. na televizi Prima ve 20.15 hodin.