AZ-kvíz pro každého, kdo si chce zahrát v pohodlí domova

AZ-kvíz pro každého, kdo si chce zahrát v pohodlí domova
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Strategická televizní soutěž AZ-kvíz se vysílá už od roku 1997 a pořád diváky baví. Není divu, když nabízí finanční odměnu, atraktivní ceny i napětí u pyramidové herní tabule. Pořad navazuje na podobnou soutěž Ypsilon, kterou rovněž moderoval Aleš Zbořil a jež byla určena studentům středních škol.

Na postu moderátora AZ-kvízu se nicméně Aleš Zbořil střídá s kolegyní Evou Machourkovou. Během let prošla soutěž různými změnami, od vysílacího času přes kulisy až po pravidla. Políčka hracích polí jsou v semifinále označena čísly od 1 do 28, zatímco ve finále na sobě mají písmena. Soutěžící proto mají povinnost srozumitelně hláskovat (např. A jako Anna, B jako Bedřich atd.).

Vítěz může postoupit k bankomatu, který má taktéž podobu hracího pole, ale tvar šestiúhelníku. Zcela náhodně si vybere tři pole a posbírá různě vysoké částky. Pokud má štěstí, může natrefit na vcelku tučnou prémii. Ani poražený ale neodchází z AZ-kvízu s prázdnou. Odnese si věcnou odměnu dle vlastního výběru (knížky, stolní hry, předplatné časopisů apod). Když navíc někdo postoupí do pěti dílů po sobě, získá tričko.

Toužíte také po památečním triku z nejdéle vysílaného vědomostního pořadu v Česku? Nebo vám stačí soutěžit nanečisto z pohodlí gauče u televize? Tak či onak, náš následující kvíz by pro vás mohl být dobrou průpravou a příjemným zpestřením dne.

Podařilo se vám zodpovědět všechny otázky? Jestli ne, nevadí. I tak jste si určitě osvěžili polozapomenuté znalosti a navrch se obohatili o nové poznatky.

Zdroj článku: