Výměna manželek: Jak přežívá štáb v domácnostech, kde je špína, a co je kromě hygieny dalším problémem

Výměna manželek: Jak přežívá štáb v domácnostech, kde je špína, a co je kromě hygieny dalším problémem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pořádkumilovní lidé nejspíš nikdy nepochopí, jak si může někdo pozvat do domácnosti štáb s kamerou a neudělat alespoň základní úklid. Pravdou je, že Výměna manželek bez přikrašlování ukazuje realitu, jak lidé opravdu žijí.

Samozřejmě, že je někdo s hygienou „na štíru“ a je to vlastně věc toho člověka, ale podle Jany Rezkové, která už během natáčení viděla v domácnosti ledaco, jsou problémem děti. Ty tak kvůli rodičům nemají nejlepší start do života a v pozdějším věku si složitě hygienické návyky musí vybudovat a nemusí se to podařit.

Lidé, kteří se nestydí ukázat statisícům pravidelných diváků, jak nedůstojně žijí, se často vymlouvají na chudobu, ale kýbl s vodou zase tak moc rodinný rozpočet nezatíží. Stejně jako smeták nebo prachovka. Tragické je, že řadu těchto domácností mají ženy, které jsou celé dny doma.

Jako velký problém vidí Jana Rezková to, že jsou v naší zemi i rodiny, které mají snahu se dobře o děti starat, ale chudoba je jejich velkým nepřítelem a není to jen u rodin, které se označují jako „nepřizpůsobivé“. Jsou to i běžní a pracovití lidé, kteří sice netrpí hlady, ale musí zvažovat, zda se jim vyplatí koupit chleba nebo rohlíky.

Samozřejmě, že divácky atraktivní jsou díly, kdy se pořádkumilovná žena dostane do domácnosti, kde je extrémní situace, ať už hygienická, finanční nebo jiná. Celý štáb je očkovaný proti žloutence, a pokud už mají nějakou rodinu, u které hrozí potencionální nebezpečí z důvodu špatné hygieny, snaží se tam nasměrovat náhradní manželku, u které předpokládají, že by měla být také očkovaná (například pracuje ve zdravotnictví).

Přestože štáb vidí i věci, které se k divákům nedostanou a během natáčení si musí držet profesionální odstup, po natáčení se stává, že mimo záběry dotyčným lidem také řeknou, co si o jejich životě myslí. Dokonce se stalo, že i štáb měl problém kvůli chování účastníků natáčení dokončit. Práce je to velice náročná a Jana Rezková přiznala, že dokonce několikrát zůstala v domácnosti, kde natáčela, přes noc, protože náhradní manželka byla trochu vystrašená z chování členů rodiny.

Není také neobvyklé, že žena natáčení vzdá, protože už pobyt v cizí domácnosti nezvládá. Štáb to akceptuje, pokud k tomu má dobrý důvod. Většinou jde o velice nekomfortní pobyt, kde je situace hodně vyhrocená a štáb má i po kratším pobytu dost materiálu, aby mohl epizodu připravit do vysílání.

Jana Rezková přiznává, že je přesvědčená o tom, že točí opravdu reálný obraz českých rodin, což může být alarmující. Uvádí, že ty nejextrémnější rodiny ani do pořadu neberou, protože diváci by nevěřili, že je to opravdu reálná situace.

Jako největší problém vidí to, že v rodinách narůstá agrese, což právě tento pořad může zachytit. Další problém jsou sociální sítě, které prorůstají všechny věkové kategorie. Začíná to tím, že dítě dostane do ruky mobil nebo tablet, aby se zabavilo a doma byl klid. Rodiny přestávají komunikovat, děti se nenaučí sdílet své problémy s rodiči.

A možná bude pro diváky překvapením, že účastníci výměny nemají jako hlavní důvod finanční odměnu. Hodně zájemců má snahu touto cestou řešit vztahy v rodině a berou to jako dobrou příležitost podívat se, jak funguje jiná rodina.

Zdroje článku: