Maska (1994): Jim Carrey zváží pokračování pod jednou podmínkou

Maska (1994): Jim Carrey zváží pokračování pod jednou podmínkou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nastavovanou kaši nemá komik Jim Carrey v lásce. Ve filmu zazáří jednou, a tím pro něj dané téma končí. V případě akční komedie Maska z roku 1994 by však možná učinil výjimku.

Na trochu potrhlý, leč zábavný a dobře vystavěný původní příběh volně navázala v roce 2005 Maska Junior, ale dopadlo to neslavně. Diváci film přiřadili k tomu nejhoršímu, co kdy bylo v Hollywoodu natočeno, a Jim Carrey udělal jen dobře, že se projektu neúčastnil. 

Nyní ale připustil, že by se pokračování Masky nebránil. Film by ovšem podle jeho slov musel natočit nějaký "blázen a vizionář v jedné osobě". "Opravdu by to záleželo na tvůrci," prohlásil herec. 

Druhý díl masky by rád viděl na filmovém plátně i spolutvůrce původního snímku Mike Richardson. "Tentokrát bych si ale v masce představoval zcela jinou postavu, nejlépe ženu," uvedl pro magazín Forbes. 

Možná by to byla příležitost pro Carreyho filmovou partnerku Cameron Diaz, která se před pár lety zcela stáhla do ústraní a věnuje se výhradně rodinnému životu. "Nikdy neříkej nikdy," odpověděla záhadně na otázku, zda se hodlá k filmu vrátit.