Zlatá labuť v příštím díle: Alena jde s pravdou ven, ale ještě větší překvapení čeká na Kristýnu

Zlatá labuť v příštím díle: Alena jde s pravdou ven, ale ještě větší překvapení čeká na Kristýnu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
A budou se dít i další zajímavé věci, které změní osudy mnoha lidí. Největší problém bude mít asi Markéta Ditrichová. Kvůli ní bude na Petra namířena zbraň, ale ona příchod nezvané návštěvy vezme překvapivě klidně. Spoléhá na vlivné rodiče, nebo se smířila s osudem?

Eva dostala další kytici od Grubera – a s ní i pozvání na večeři. Všichni se o ni bojí, ale ona spoléhá na své herecké nadání. Jen když se v obchodě zastaví manželka velitele Prahy, paní Gruberová, a ptá se po děvčeti, co se údajně snaží přes jejího manžela dostat k filmu, Eva na chvíli vypadne z role. Ovšem úmysl jít na schůzku nezmění. Navíc ji později i fotograf Skalský přesvědčí, že by nebylo špatné mít nějaký kontakt s Gruberem. Radí jí, aby se ho na nic nevyptávala a jen mu dělala společnost.

Bára si myslí, že ji Markéta co nevidět nechá vyhodit, a proto by ráda pohnula s akcí proti Bouchnerovi. Jenže u Marty narazila na mlčení a nevypadá to, že by slepá pianistka chtěla svůj postoj změnit. Jenže Bára se rozhodla, že se nepřestane o věc zajímat, a to dokud nepochopí, co se vlastně děje. Její sveřepost trochu děsí Alenu, a tak Báře řekne, že Marta nic neprozradí kvůli ní. Bouchner zná její tajemství, tedy to, že je na holky. Šla by do vězení, kdyby to na ni řekl. Proto Marta neoznačí Bouchnera útočníkem.

Z toho je Bára hodně zaskočená a nějak si vydedukuje, že Alena a Marta jsou partnerky. Nakonec Bára přesvědčuje Alenu, aby své tajemství řekla i Evě, protože ta stejně tuší, že něco řeší a bude se zajímat, o co vlastně jde. Alenka tak nakonec zasvětí i Evu a řekne holkám i to, že nejde o Martu, ale o Irenu Maškovou.

Irena se mezitím snaží zbavit Bouchnera alespoň z obchodu, když už to nejde z Labutě. Nabídne mu luxusní bydlení, skvělý plat téměř zadarmo. On se ale na nabídku netváří nadšeně. V obchodě se mu líbí.

Irena Mašková
Irena Mašková | Zdroj: TV Nova

Také se rozhodne vyhodit prodavače Vojtu za nevhodné chování. To však překazí Valerie Horká, která má s Vojtou své plány. Řekne Bouchnerovi, že je Vojta Němec narozený v Rakousku a za současné situace by nebylo rozumné se takového člověka zbavovat. S tím nakonec ředitel souhlasí. Valerie ho však konfrontuje s fotkami, na kterých drží Kristýnu pod krkem, a to se řediteli nelíbí. Na Ireninu nabídku na dobré místo mimo Labuť už se nedívá tak odmítavě.

Valerie Horká stále podporuje Kristýnu ve vztahu k Vojtovi a chová se k ní moc hezky. To prodavačka moc nechápe, protože donedávna jí přišlo, že si na ni šéfová zasedla. Záhada se objasní v okamžiku, kdy se v obchodě objeví Kristýnin otec a dcera mu řekne, že je těhotná. Otec jí nevěří, že je to s ředitelem, a tak viní mladého prodavače. Do jejich hádky vstoupí Valerie, a to Kristýnina otce rozhodí. Ještě víc je však překvapená samotná Kristýna, když z rozhovoru pochopí, že se otec s její šéfovou zná, ale nejen to. Valerie je matkou Kristýny, která kdysi od manžela odešla a musela se smířit s tím, že soud dal dceru otci. Ten se postaral, aby se s ní nemohla vídat.

Markéta se Petrovi přizná, jak to má s Viktorem a že by chtěla zbytek života prožít tak, jak chce sama, ale rodiče už to mají naplánované jinak. Petr jí navrhuje, že se může scházet s milencem u něj v bytě. Nenabízí to však úplně nezištně – doufá, že Markéta by mohla v jeho životě tolerovat Báru.

Jejich plány na hezký život ve čtyřech přeruší gestapo, které si přišlo pro Markétu. Když jí Petr bránil, jeden z mužů na něj namířil zbraň. Markéta se zatčení nijak nebránila.

Zdroj článku:
  • autorský text