Zlatá labuť má novou postavu: Ivan Lupták je většinou kladným hrdinou. Teď bude bojovat o svou lásku

Zlatá labuť má novou postavu: Ivan Lupták je většinou kladným hrdinou. Teď bude bojovat o svou lásku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herec Ivan Lupták má sice už 36 let, ale trochu plachý výraz ve tváři podtrhnutý výrazným pohledem z něj dělá trochu nesmělého mladíka. Na nedostatek práce si rozhodně stěžovat nemůže a divačky ho budou znát především ze seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, kde se objevil už v roce 2018.

Právě v tomto seriálu si zahrál mladého chápajícího lékaře Vojtu Kratochvíla, který nakonec přece jen dostane odvahu k tomu, aby požádal o ruku sestřičku Radku. Oba si potom prožijí složité období, kdy je Radka znásilněná lékařem z oddělení, kde pracuje. Jak je vidět, role zachránců slabých žen mu nejsou cizí.

Ve Zlaté labuti se Ivan objeví zatím jen na okamžik a hned trochu rozvíří děj. Už při výběru dárku, u kterého mu asistuje prodavačka Bára, se tajemný mladík zmíní, že hledá opravdu speciální dárek pro osobu, která je mu velmi blízká a která si zaslouží jen to nejlepší. Nakonec dá na doporučení Báry a vybere pro ženu svého srdce hedvábný šátek, který je ručně malovaný.

Bára mu výběr pochválí, protože každý šátek je originál, a tak nehrozí, že by stejný nosila jiná žena. Šátek putuje do krabičky a ta nebude cestovat daleko.

V horním patře je v bytě Petra Kučery jeho snoubenka Markéta, která stále zpracovává novou skutečnost, že o její vážné nemoci už ví snoubenec Petr a ona musí jen dělat vše, co rodiče chtějí a dostrkat Petra k oltáři. Jenže sama pochybuje, zda má ještě o něco usilovat. Náladu jí vylepší krabička s dárkem.

Bára nabízí mladíkovi šátky
Bára nabízí mladíkovi šátky | Zdroj: TV Nova

Životem unavená mladá žena najednou ožije, jako by se jí vrátil smysl života. Petrovi zalže, že šátek je od kamarádky. On jí na to skočil, ale Bára, se kterou se Markéta potkává v obchodním domě, naprosto jistě identifikuje, o jaký šátek jde a co všechno tajemný muž při nákupu prozradil.

Markétě neunikne, že Bára si důkladně šátek prohlédla a je jí jasné, že její malé tajemství zná. Zdánlivě bezstarostně jí vysvětlí, ať nevyvozuje žádné závěry, když o věci nic neví.

 Moje postava se jmenuje Viktor. Je to nápadník Báry Bočkové alias Markéty. Jedná se, jak už to v životě bývá, o komplikovanou lásku, které ze strany okolí není přáno. Viktor je ale velký bojovník a rozhodně se Markéty není ochotný jen tak vzdát, 

naznačuje vývoj jeho postavy Ivan Lupták a zároveň prozrazuje, jak vnímá období, do kterého je děj seriálu Zlatá labuť zasazen:

Sám za sebe mám tohle období, ve kterém se Zlatá labuť odehrává, rád, ale jen co se týče módy, architektury a designu. Tehdejší okupaci naší země Německem, dobu druhé světové války, považuju za jednu z nejsmutnějších ér našeho státu.

Viktor možná opět trochu změní plány Markétiny rodiny, která mladou ženu nutí do sňatku. Pokud Petr milence odhalí, bude k Markétě tolerantní jen proto, že musí udělat to nejlepší pro svou rodinu a také proto, že Markétě už moc času nezbývá?

Nebo se ho dotkne další lež, kterou mu snoubenka podstrčí a svatbu definitivně zruší?

Jak to vypadá, Irena není jedinou postavou, která bude muset řešit složité problémy s láskou.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • autorský text