V pondělní Ulici nastane bolestné loučení s Krakenem. Neúspěšnou Evu si manažerka zavolá na kobereček

V pondělní Ulici nastane bolestné loučení s Krakenem. Neúspěšnou Evu si manažerka zavolá na kobereček
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Knoblochovým na začátku nového týdne nezbude nic jiného než dát sbohem milovanému autu. Jeho ztráta nebude pro Evu jediným nepříjemným důsledkem chabého pracovního výkonu. Zkušenější a nadutá manažerka jí vyjmenuje, co udělala špatně, ale poskytne zaručený recept na úspěch.

Manažerka prodeje nabídne Evě zázračné řešení

Loučení se zapůjčeným vozem, který Eva získala coby odměnu jako prodejkyně měsíce, je bolestné pro oba Miloše. Autíčko se už stihlo stát členem rodiny, a i když velký Miloš prohlašuje, že jeho ztrátou trpí hlavně syn, je na něm vidět, jak moc ho to sebralo. Vítek neví, jestli se při pohledu na kamarádovu zmučenou tvář má smát nebo plakat. Ani Eva tak úplně nechápe, proč její manžel tolik prožívá předání auta jiné, lepší prodejkyni. Ráda by slíbila, že za měsíc se ho pokusí vyhrát zpátky, ale copak může zaručit, že bude ve svém podnikání úspěšnější? Už teď dělá, co je v jejích silách, evidentně to však nestačí. Navíc si toho začne všímat i manažerka prodeje, která ji do firmy přijímala.

Miloš trpí ztrátou Krakena.
Miloš trpí ztrátou Krakena. | Zdroj: TV Nova

Arogantní dáma si Evu pozve na kobereček, aby jí upřímně pověděla, co si o jejím aktuálním výkonu myslí. Pochválí její přirozený talent, v začátcích se rozjela opravdu pěkně a dychtivě, ale jak se zdá, v současnosti už to dost pokulhává. Eva si zřejmě myslela, že když bude odebírat pořád stejné množství zboží, udrží si pozici, jenže to se zmýlila. Sama pod sebe si navíc získala jen jednu prodejkyni, Lucii z krámku, která se zatím moc nepředvedla. Vymlouvat se na to, že lidé šetří, jí také příliš nepomůže. Jak říká prodejní manažerka, snaha je jedna věc a výsledky druhá.

Vysvětlení, proč Evu v prodeji předběhly dvě kolegyně, je přitom zcela prosté. Na rozdíl od ní totiž prošly marketingovým školením. Nelze usínat na vavřínech, člověk se musí stále vyvíjet a profesně postupovat. Eva namítne, že ji zaměstnává autoškola, to však manažerka ocení jako velkou snahu o osobní rozvoj. Nabídne jí kurz za 10 000 Kč. Po přečtení této částky Evě div nevypadnou oči hrůzou, ale manažerka ji ujistí, že se jí investice do vzdělání vyplatí a mnohonásobně vrátí. No, jen aby…

Miloš přizná manželce, že je v přechodu

Ani po návratu domů se Evina nálada příliš nezlepší, v pořádné depresi však bude hlavně Miloš. Uvědomí si totiž, že vina za ztrátu Krakena je částečně i na jeho straně. Myslí si, že měl zkrátka manželku více podporovat, nejen v jejím podnikání, ale i ve snaze udělat si řidičák. Eva se pokusí situaci odlehčit a ujistí ho, že pravdu měl od začátku spíše on. Ano, sice se přihlásila do autoškoly, ale k čemu to, když teď nemá nic, co by mohla řídit? Jsou to jen vyhozené peníze.

Miloš přesto dál prohlašuje, že jako manžel a chlap nestojí za nic. Dokonce se Evě přizná, že užívá její doplňky stravy kvůli andropauze. Ona už o tom samozřejmě dlouho ví, ale je hezké, že Miloš konečně našel odvahu se svěřit. Navíc nejde o nic hrozného, koneckonců stárnou oba. Stáří nezastaví nikdo.

Zdroj článku:
  • Autorský text