Dnes v Ulici: Šimon s Val se opět sbližují a Bára pomáhá Michalovi vymyslet, jak obejít rodiče

Dnes v Ulici: Šimon s Val se opět sbližují a Bára pomáhá Michalovi vymyslet, jak obejít rodiče
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Šimon se opět baví s Val. Oba kolem sebe krouží dost opatrně a spíše jen jako kamarádi. Teď je nezáměrně ještě více sblíží Kolďas, který si od nich půjčil po pětistovce. To Michal holku má a je celkem obtížné se s ní dostat ven. S tím mu pomáhá Bára.

Šimon se veze na pohodové vlně

Po dlouhé době a mnoha kotrmelcích se Šimon veze na pohodové vlně. Sice má Michalovi ještě trochu za zlé, že mu tajil Žofku, ale už i s ním je v pohodě. Vůbec je teď u něj vše zalité sluncem. Ve škole nemá problémy, daří se mu v herních turnajích, doma je klid... dokonce se znovu více baví s Val. Oba kolem sebe chodí dost opatrně. Vztah jim nevyšel, a proto ani jeden z nich teď nemá pomyšlení na jeho obnovu. Stačí, když si spolu mají co říct. Teď je znovu více dohromady svede Kolďasova nevrácená půjčka. Val se Šimonem mu půjčili po pětistovce. Mělo to být na pouhý den. Teď to ale vypadá, že se svých peněz jen tak nedočkají. Kolďas se začíná cukat a vymlouvá se hlavně na neshody se svým tátou. Pro Val to je však velká komplikace. Byly to totiž její poslední peníze do termínu kapesného.

Šimon je teď více nad věcí a sluší mu to

Větší sebevědomí je na Šimonovi opravdu znát. Ve škole už si na nic nehraje. Je zkrátka sám sebou. Teď se více kamarádí s Kolďasem, který čas od času rád zadělá na problém. Ani tak nemá Šimon problém se ohradit. Například se zastává Erika, kterého Kolďas škádlí. Ve štychu nenechá ani Val, která zůstala bez peněz. Je vidět, že se našel. 

U Michala doma je to jako na minovém poli

A zatímco Šimona rodiče dusit přestali, Michal je pod plnou palbou. Vítek už se nemohl dál dívat na Michalův přístup k učení a vzal situaci do svých rukou. Přiškrtil Michalovi všechny mimoškolní aktivity, hlavně počítač. Žofku mu milostivě nechal, i tak trval na tom, aby kontakt s ní omezil. Jenže Michal je dost velký pohodář na to, aby se nechal utiskovat svými vlastními rodiči, a tak vymýšlí, jak zákazy obejít. V tom mu dokonce pomáhá správňačka Bára. Navrhuje, aby se ti dva sešli v bazénu. To ostatně není špatný nápad. Je vidět, že se Klímovic děti jako sourozenci vždycky podrží.

Vítek čím dál tím častěji vyvolává domácí nepohodu

S blížícím se termínem přijímaček budou moci diváci Vítka zažít maličko v jiném světle. Možná v takovém, v jakém ho viděli úplně na začátku jeho dějové linie. Pamatujete, jak tehdy dusil Báru kvůli tomu, že sekla se školou? A právě tahle jeho urputná tvář začíná vylézat na povrch. Michala drží v tvrdém sevření a jen tak ho nepustí. Jako bývalý bankéř ví, že teď se musí zabrat, aby byly vidět nějaké výsledky. Jenže kvůli jeho urputnosti a Michalově tvrdohlavosti jsou hádky u Klímů na denním pořádku. 

Zdroj článku:
  • Autorský text